Hirdetés
Archivum

A CCC Polkowice nyerte a Lengyel Kupát:

:

Hirdetés

Nem született meglepetés a Lengyel Kupában. A vasárnap délutáni fináléban a CCC Polkowice 66-45-re legyõzte az Energa Torun-t és ezzel elhódította a trófeát.

Fotó: basketligakobiet.pl

Fotó: basketligakobiet.pl

Ahogy arra a mérkõzés részletes felvezetésében kitértünk, a CCC Polkowice nagy esélyesként lépett pályára. Az Energa Torun azonban szervezett játékkal mindent megtett, hogy szorosabb találkozót alakítson ki. Az elsõ negyedben nem formálódott nagy különbség a felek között. 10 perc után mindössze 16-12-re ment a Polkowice. A második szakasz közepén 26-16-nál érte el a lélektani 10 pontot a differencia.

A félidõig a kétszámjegyû különbség állandósult, ekkor 35-24-re ment a Polkowice. A statisztikán a brit válogatottak remeklését láthattuk, Leedham már 7 pontnál járt, míg Fagbenle 6 pontnál és 8 lepattanónál. Eközben Maros Kovacik gárdájának csapatszinten 7 szerzett labdája és 6 gyorsindításos pontja volt.

A játék képe a harmadik negyedben sem változott. Jó védekezésére és palánk alatti fölényére építve menedzselte elõnyét a Polkowice. A záró szakasznak 48-39-rõl vágtak neki a felek. A hétvégén immár harmadik meccsét játszó Torun az utolsó hat percre fáradt el. Végül a finálét 53-42 után 13-2-es futással zárta a Polkowice és ezzel megérdemelten szerezte meg a trófeát. Nem kérdés, hogy jelenleg melyik a legerõsebb lengyel klubcsapat.

Fotó: basketligakobiet.pl

Fotó: basketligakobiet.pl

A torna MVP-je Temi Fagbenle lett, aki a döntõben 14 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát ért el. Az All-Star ötösbe mellette Tiffany Hayes (CCC Polkowice), Angelika Stankiewicz (Energa Toruñ), Styliani Kaltsidou (CCC Polkowice) és Alice Kunek (Energa Toruñ) került.

Fotó: basketligakobiet.pl

Fotó: basketligakobiet.pl

Eredmény
CCC Polkowice – Energa Toruñ 66-45 (16-12, 19-12, 13-15, 18-6)

Statisztika

Hirdetés