Hirdetés
Archivum

A Cegléd 15 pontos hátrányból lép pályára az Európa Kupában:

:

Hirdetés

A VBW CEKK Cegléd csütörtökön 18 órától a Kassa ellen lép pályára a nõi kosárlabda Európa Kupa rájátszásában. A párharc elsõ meccsén 15 pontos kassai siker született, így óriási bravúr kell a visszavágón.

A kassai mérkõzés sok tekintetben nagyon tanulságos volt. Az idei szezonban talán ekkor mutatkozott meg igazából, hogy mennyire szûkös a ceglédi rotáció. Elfogyott a harmadik negyed hajrájára Cziczás László együttese. Emellett azt is megtapasztalhattuk, ha olyan játékvezetõi felfogással találkozik a Cegléd, amely kevésbé engedi a kemény palánk alatti játékot és Jelena Maksimovic hamar faultgondokkal küszködik, akkor a szerb centernek nincs alternatívája támadásban.

A 15 pont az a határ a kuparendszerû párharcokban, amikor a hátrányban lévõ csapatnak még van esélye, de már sokat kell kockáztatnia. Kassán a 45-34-re elveszített lepattanócsata mellett a távoli dobások sem sikerültek. A Cegléd 12 kísérletébõl mindössze 3 volt sikeres. Ezen két mutatóban mindenképpen javulni kell.

A kassai keret több opciót kínál a szakmai stábnak, erõsebbnek tûnik, mint a ceglédi. Amely meccseken vereséget szenvedett a szlovák bajnok, akkor két területen akadtak gondjaik. Az egyik, hogy az Oblak, Allen, Baugh trióból legalább egy játékosnak nem ment a dobás. A másik pedig, hogy festékbõl rengeteg pontot kaptak.

A Ceglédnek abba kell kapaszkodnia, hogy nincs veszíteni valója. Ez a nemzetközi szereplés az idei szezonban már így is teljes és sokáig emlékezetes. Ha egy szép meccsel vagy egy esetleg egy bravúrral sikerül folytatni, akkor az ráadás. Ha nem, akkor sincs ok a csalódásra. Ez az év megmutatta, hogy az alapcsapat az Európa Kupa szintjén is jól mûködik és azt is, hogy mely területeken kell fejlõdni.

Hirdetés