Hirdetés
Magyarország

A Cegléd ellen aratott győzelmet a Vasas Akadémia

Vasas Akadémia - VBW CEKK Cegléd 67-57 (16-12, 21-11, 14-20, 16-14)

Bajnokság, 17. forduló
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Csabai-Kaskötő Brigitta, Goda László, Kovács Nimród János (Sarkadi-Nagy Ágnes)

Vasas Akadémia: Smailbegovic 11/6, Papp 5, Heljic 13/3, Tóth 6, Madár E. 10. Csere: Nagy -, Dúl 9/3, Szerencsés 7/3, Salamon 2, Radócz 4.

VBW CEKK Cegléd: Szabó P. 2, Szabó D. 4/3, Kobolák 8, Szabó Fa. 14/6, Szirony -. Csere: Katona 4, Holesinska 14/3, Rakita -, Laufer 5, Szabó Fl. 6.

Hirdetés

A 17. forduló szombati utolsó mérkőzésén a Vasas Akadémia hazai pályán 67-57-re győzte le a VBW CEKK Cegléd együttesét.

A mérkőzés feldobását Kobolák Cintia nyerte, így a vendégek támadhattak – az első akcióból szintén Kobolák szerzett kosarat. Azonnali válasz a Vasas együttesétől nem érkezett, és hosszabb ideig a ceglédiek sem szereztek további pontokat. Végül – közel négy perc elteltével – Szabó Dóra volt sikeres, a mérkőzés első hárompontosát értékesítette (0-5). Ezután Szabó Fanni pontjai következtek, amivel 7-0-nál folytatódott a Cegléd futama. Ekkor már viszont Smailbegovic is megszerezte a hazaiak első kosarát, majd Szerencsés Tamara, illetve Madár Eszter is betalált. Milos Pavlovic együttese fokozatosan zárkózott fel, 6-7-es állásnál Papp Dia dobhatott két büntetőt. A hazaiak irányítója kettőből egyet értékesített, amivel 7-7-nél ki is egyenlített a Vasas Akadémia. A folytatásban ismét büntető dobások következtek – ezúttal Salamon állt a vonal mögé, akinek mindkét dobása be is ment – majd Dúl Terka hárompontosa után Sandro Orlando kérte ki a mérkőzés első idejét (12-7). A visszatérést követően Petra Holesinska volt távolról sikeres, amivel a Cegléd 2 pontra zárkózott fel. A hátralévő időben azonban a Vasas akarata érvényesült inkább, így a negyed 16-12-es eredménnyel végződött.

A második felvonás Dúl Terka kosarával folytatódott. Dobás közben faultolták, amiért egy büntetőt dobhatott, azt viszont már nem tudta értékesíteni. A kezdeti lelkesedés már nem igazán látszódott a ceglédieken, megzavarta őket a Vasas hirtelen feltámadása. Bedobás közben is követtek el hibát – 5 másodpercnél hosszabb ideig nem sikerült bejátszaniuk a labdát – így ismét a hazaiak támadhattak. Ezt követően a Vasas tovább folytatta határozott védekezését – labdaszerzésből Papp Dia dobott kosarat. A vendégektől a válasz Szabó Fanni révén érkezett, ám ezzel sem tudott jelentősen felzárkózni Sandro Orlando együttese, hiszen ezután Szerencsés Tamara dobott triplát. 23-14-nél a kék-sárgák vezetője kért időt. Milos Pavlovic tanítványainak mindenképpen jót tett a pihenő, ugyanis a folytatásban rögtön Smailbegovic dobott egy újabb távolit – ezzel a felek közötti különbség 10 pontra nőtt (26-16). Ezután kosárra-kosár volt a válasz egészen a nagyszünetig, amikor is a Vasas 14 ponttal lépett meg. A csapatok 37-23-ról fordulhattak.

A második félidő eseménydúsan indult. Holesinska indított akciót, dobása közben pedig Tóth Orsolya követett el személyi hibát. A fiatal játékos kinyilvánította nemtetszését, ezért a bírák technikai faultot ítéltek neki. Ezután Holesinska dobhatott három büntetőt, amiből csupán egyet sikerült értékesítenie. A történések minimálisan megzavarták a hazai együttest, és vendégeik végül ismét 10 pont alá kerültek (38-31). Ezt követően azonban visszaállította az eddig megszokott ritmust Milos Pavlovic csapata. Az ötödik percbe érkezve 47-37-et regisztrálhattunk – Szabó Flóra két büntetője után. A hátralévő időben a pontszerzés lelassult. Míg Cegléd három, a Vasas csupán két kosarat szerzett, tehát a mérkőzés záró szakasza 51-43-ról kezdődhetett.

A végső 10 perc fej-fej mellett haladva indult az együttesek számára. A Vasasból Tóth Orsolya, illetve Dúl Terka szerzett 1-1 kosarat, a Cegléd pedig Holesinska két találatával tartotta magát (55-47). Ekkor Madár Eszter volt sikeres, aki csapatának harmadik legtöbbet dobó játékosa volt – 8 pontot szerzett. A találkozó utolsó két percébe érkeztek az események, a pontszerzés pedig megállni látszott. Végül 62-49-nél Tóth Orsolya volt ismételten sikeres, majd Smailbegovic talált be távolról, így ceglédi időkérés következett. A maradék időben a CEKK feltámadni látszott, azonban ez már későnek bizonyult. Bár a mérkőzés elejét magabiztosan kezdték, a találkozó hátralévő szakaszaiban inkább a Vasas akarata érvényesült – Milos Pavlovic tanítványai végül 67-57-es győzelmet arattak.

Hirdetés