Hirdetés
Magyarország

A Cegléd ellen folytatja a Csata



:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Vasárnap 17 óra 30 perctől a Ludovika-FCSM Csata a VBW CEKK Ceglédet fogadja. A klub videós riportjában Tursics Krisztián, vezetőedző beszélt a várakozásairól.

Ahogy arról lapunkban is részletesen beszámoltunk, a Ludovika-FCSM Csata csütörtökön 86-66-os vereséget szenvedett a török Orman Genclik-től az Európa Kupában. Akadtak kifejezetten jó periódusai a fővárosi együttesnek, de összességében magabiztosan érvényesítette fölényét a török gárda.

“Voltak jó periódusok, de ez a baj, hogy csak periódusok. Egy olyan csapat ellen, akik igen jól kosárlabdáznak sok szegmensben, nem elég periódus. Nekünk csak periódusaink voltak és ez kevés a győzelemhez.” – tekintett vissza az összecsapásra Tursics Krisztián.

A csoportkört a Nika Syktyvkar otthonába zárja a Csata. Az oroszországi fellépés előtt matematikai esélyek a továbbjutásra még akadnak. “Egy olyan csapat ellen kellene nyerni idegenben, akik igen erős játékerőt képviselnek, komplettek, kiegészültek az amerikai játékosokkal. Nem lesz egyszerű dolgunk. Nekünk most a vasárnapi Cegléd meccsre kell legfőképpen fókuszálni.” – mondta a Csata vezetőedzője.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Múlt héten a bajnokságban hazai pályán alulmaradt a Csata a TFSE-MTK-val szemben. A Cegléd ellen így nem hibázhat.

“Volt egy olyan TF elleni hazai mérkőzésünk, amit meg kellett volna nyerni és nem sikerült. Most megpróbálunk javítani. Megvan az erőssége az ellenfelünknek. Egy kifejezetten dobó csapatról beszélünk, akik mind mezőnyben és akár belső pozícióban is meg tudják dobni a külső dobásokat. Vannak igen jó légiósaik, akik dominálnak az utolsó fordulókban. Keményen fel kell készülni, hogy ezt a meccset bebiztosítsuk és nyerni tudjunk hazai pályán.” – mondta Tursics Krisztián, akit arról is kérdeztek, hogy a TFSE elleni mérkőzéstől a csütörtöki Európa Kupa találkozóig látott-e fejlődést a csapaton.

“Teljesen más kvalitású és játékerőt képviselő csapat az Orman. Jó és tapasztalt játékosokkal. Nehéz összehasonlítani egy olyan magyar bajnokival, melyhez képest az Európa Kupás ellenfélnél sokkal dominánsabb légiósok vannak. Bizonyos szegmensekben – nagyon sokban – hiányunk, hátrányunk volt. Ezt mindenképpen tisztázni kell a Cegléd meccsig és úgy kell belemenni, hogy nem lehet kérdés a győztes kimenetele. ”

Tursics Krisztián a vasárnapi riválist így jellemezte. “Minden évben próbálnak jó csapatot építeni, bejutni az első hatba és az a céljuk, hogy Európa Kupás helyen végezzenek. Ez szerintem most sincs másképp. Próbáltak egy nagyon erős magyar magot kialakítani, ahol sok játékos van. Bőven tudják forgatni, rotálni a csapatot. Bármelyik mérkőzésen hozzá tud tenni magyar játékos. Nekünk továbbra is saját dolgainkkal kell foglalkozni, hogy jobban csináljunk támadó és védő oldalon olyan szegmenseket, ahol el vagyunk maradva. Ezekre fektetjük a hangsúlyt és ha ezek meglesznek, akkor meg fogjuk nyerni a mérkőzést.”

A klub videós riportjában Tursics Krisztián elmondta, hogy a szeptemberi felkészülési mérkőzésből semmilyen következtetést nem szabad levonni. Az Orman Genclik elleni találkozó óta pedig elsősorban taktikai munka zajlik. “Nagyon szűk az idő a két mérkőzés között. Próbáljuk a taktikai dolgainkat finomítani és az ellenfélből felkészülni.” – mondta a Csata vezetőedzője.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

 

Hirdetés