Hirdetés
Magyarország

A Cegléd ellen lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd a bajnokság második fordulójában:

:

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szerdán 18 órától a VBW CEKK Cegléd csapatát látja vendégül a Városi Sportcsarnokban az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese. Az összecsapást megelőzően Zseljko Djokics, a szekszárdiak vezetőedzője mondott pár szót a szombati szezonnyitó tapasztalatairól, illetve a szerdai találkozóval kapcsolatos várakozásairól.

Szeptember 28., szerda
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – VBW CEKK Cegléd
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Papp Péter, Lengyel Ádám József, Sörlei Attila (Maár Gábor)

Az első fordulóban az Atomerőmű KSC Szekszárd idegenben szenvedett 71-67-es vereséget az E.ON ELTE BEAC csapata ellen.

“Már a mérkőzés előtt is említettem, hogy nehéz időszak volt számunkra a felkészülési időszak. Egy hét kivételével nem is tudtunk teljes kerettel készülni, ez pedig a szombati teljesítményünkön is meglátszódott. Leginkább azt lehetett levonni következtetésképpen, hogy még nem érettünk egy csapattá. Ez persze nem meglepő. Három új légiósunk is van idén, illetve nagyon sok fiatal játékos alkotja a magyar magot. Millió dolog van, amin még dolgoznunk kell. Az elsődleges, hogy be kell építenünk a játékosokat annak érdekében, hogy egy a Szekszárdra méltó csapatjátékot tudjunk játszani. Ezen kívül pedig a pontosságunkon is javítanunk kell mind védekezésben, mind pedig támadásban.

Az első forduló során egy rendkívül motivált, energikus BEAC-al találkoztunk, akik szemmel láthatóan egy nagyon sikeres felkészülésen vannak túl. Negyven percen keresztül kő keményen kosárlabdáztak. Azt gondolom a sikerükhöz is ez lehetett a kulcs, ugyanis mi nem voltunk erre felkészülve – se csapatszinten, se pedig egyénileg. Sok idő lesz mire mi is elérkezünk erre a szintre, de nem szabad elkeseredni, sem pedig türelmetlennek lenni. Dolgozni kell tovább és idővel jönni fog a várt eredmény is.” – mondta Zseljko Djokics, az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzője. 

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Szerdán az Atomerőmű KSC Szekszárd otthonába a VBW CEKK Cegléd látogat. A ceglédi együttes a bajnokság első fordulójában a SERCO UNI Győr csapata ellen szenvedett vereséget, ám Zseljko Djokics szerint ez nem lehet mérvadó. Elmondása szerint egy kellemetlen, kemény ellenfél érkezik hozzájuk, mely jó légiósokkal és tapasztalt vezetőedzővel rendelkezik.

“Egy nagyon kellemetlen ellenfél ellen fogunk megmérkőzni. Ami méginkább nehezíti a helyzetünket, hogy a Cegléd a mérkőzés 80 százalékában zónavédekezést alkalmaz. Az ellene való támadás mindenekelőtt jó csapamunkát kíván, amiben nekünk még vannak hiányosságaink. Elsősorban a védekezésünkre kell majd koncentrálnunk, abból indítani gyors tranzíciós-támadásokat – nem szabad engednünk, hogy felálljon az ellenfél védelme. Támadásokban pedig pontosságra, türelemre és megfelelő dobásszelekcióra lesz szükségünk, illetve a támadólepattanóknak lesz még nagyon fontos szerepük. Elsősorban magunkkal, a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Ha ez sikerül, akkor lesz előrelépés. Biztos nem lesz könnyű dolgunk, de mindent meg fogunk tenni, hogy győzelemmel zárhassuk a hazai szezonnyitónkat.” – fogalmazott a szekszárdi szakember, majd mondandóját egy a szurkolóiknak szánt üzenettel, felhívással zárta:

“Szeretném megragadni a lehetőséget és felkérni a kedves szekszárdi szurkolókat, hogy minél többen látogassanak ki a szerdai, Cegléd elleni mérkőzésre. Nagyon-nagy szükségünk lesz rájuk, hisz rendkívül nehéz helyzetben vagyunk. Szeretnénk megmutatni, nemcsak az ellenfélnek, de az új játékosainknak is, hogy mit is jelent a szekszárdi identitás, csapatszellem. Biztos vagyok benne, hogy mindennél többet jelentene a játékosoknak a szurkolóink egyhangú buzdítása, ami évek óta a klub éltetője, létfontosságú része.”

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés