Hirdetés
Magyarország

A Cegléd elleni győzelem után, egy fővárosi rangadó előtt a TFSE:

:

Hirdetés

Az elmúlt hétvégén kiemelkedő első félidővel a TFSE-MTK 85-62-re legyőzte a VBW CEKK Ceglédet. A mérkőzésre való visszatekintésként a klub Facebook oldala kérdezte Magyar Bianka vezetőedzőt és Németh Almát.

A TFSE a nyolcadik sikerét ünnepelhette és immár az alapszakasz végén az első hatba kerülésre is reálisan elérhető helyezésként tekinthetnek a csapatnál. “Ennyire nem gondolunk előre.” – válaszolta a felvetésre Magyar Bianka. “Most boldogok vagyunk, hogy le tudtuk győzni a Ceglédet oda-vissza. A csapatunk karakterét és erősségét mutatja, hogy ilyen erős csapatokat is ilyen nagy fölénnyel tudunk legyőzni.”

A TFSE 50%-os mezőnymutatóval (31/62),  17 gólpasszal, 16 szerzett labdával és megnyert lepattanócsatával kerekedett riválisa fölé szombaton.

Büszke vagyok csapatomra és arra, hogy hétről hétre fejlődünk. Az amerikai légiósok mellé pedig fel tudnak zárkózni fiatal magyar tehetségek. Olyanok is, akikről nem gondolták volna, hogy ekkora tehetségek. Fantasztikus csapatunk van, élmény velük dolgozni. Nehéz hét vár ránk. Az a célunk, hogy edzésről edzésre fejlődjünk. Nagyon jó munkát végeztünk az elmúlt héten és ezt próbáljuk meg most felülmúlni, ezzel felkészülni a bombaerős Csata ellen. Mindenek előtt szeretnék gratulálni a csapatnak, mert szépen dolgoztak.

– tette hozzá Magyar Bianka vezetőedző a TFSE Facebook oldalán látható interjúban.

Németh Almát elsősorban az erőnlétről kérdezték. Több mérkőzésen is szemmel láthatóan jobban bírta aktuális riválisánál fizikálisan a meccset a TFSE. Ez nem csak a végjátékokban, de a találkozók alapsebességében is megmutatkozik.

“Elsődlegesen a munkának köszönhető ez. Az erőnléti edzőnkkel nagyon komoly munkát végzünk nap, mint nap. Nagyon motiváltak vagyunk. Bátrak lehetünk a pályán. Bia is bátorít, támogat minket. A csapategység kiemelkedő. Nem csak barátok vagyunk, hanem mondhatom: egy család. Meccs előtt megjön a flow és egy ilyen első félidőt tudunk produkálni.” – értékelt a TFSE játékosa, utalva arra, hogy 13 perc alatt 37-16-ra szakadtak el a a Ceglédtől.

Hirdetés