Hirdetés
Magyarország

A Cegléd vendége lesz a Sopron Basket:

:

Fotó: Borhi Mihály / TFSE-MTK

Hirdetés

Szombaton 18 órától Albertirsán a VBW CEKK Cegléd otthonában lép pályára a Sopron Basket a bajnokság 3. fordulójában. Laczka Miklós, a soproniak másodedzője adott rövid betekintést a csapat felkészülésébe.

Október 1., szombat
18:00 VBW CEKK Cegléd – Sopron Basket
Albertirsa, Sportcsarnok
Játékvezetők: Pozsonyi László, Kovács Nimród János, Lengyel Ádám József (Farkas János)

Szerdán a Sopron Basket 91-81-es győzelmet aratott a TFSE-MTK otthonában. Az 52-44-es félidő után a harmadik negyedben fordított a címvédő.

„A fejlődésünk szempontjából fontos mérkőzést vívtunk.” – kezdte visszatekintését a soproniak másodedzője. „Az új játékosaink is megtapasztalták azt, hogy milyen mentalitással kell kimenni a pályára már a meccs elejétől. Mondhatom, hogy ez most nem sikerült feltétlenül. Az első félidőben kapott 52 pont nem fér bele. A második félidőben viszont megmutattuk a karakterünket és le tudtuk dolgozni a hátrányt. Sőt, miután ledolgoztuk, szinte egyből sikerült ellépni 10 ponttal. Ez dicséretes. Azzal együtt, hogy nyertünk, tanulni kell ebből. Még kerülnek a helyükre a kirakós darabjai. Fontos, ahogy épül a csapat, minden játékos ugyanarra az alapelvre, értékrendre kerüljön és ilyen szempontból is összhang legyen a keretben. Ennek része, hogy vannak ilyen mérkőzések is.”

A Sopron Basket következő ellenfele a VBW CEKK Cegléd lesz. A ceglédiek a Győr ellen kezdték az új évadot, akiktől 77-55-ös vereséget szenvedtek. Szerdán Szekszárdon szerepeltek, ahol 80-66-ra maradtak alul. A csapathoz minőségi légiósok érkeztek, mint az irányító Kiana Williams, a kanadai erőcsatár Samantha Cooper és a szerb válogatott Teodora Turudic, aki a világbajnokság után csatlakozik a kerethez. A vezetőedzői posztra pedig visszatért Kostas Keramidas. A tapasztalt görög szakemberrel nyáron is találkozhattunk, hiszen hazája U18-as válogatottját irányította, többek között a mieink ellen is.

„Nagyon jó mentalitással kezdte el a szezont a Cegléd és ez veszélyes ellenféllé teszi őket. Két forduló alapján azt mondhatom, hogy nem csak az előbbiekben kiemelt légiósok, hanem a Cegléd magyar magja is jól teljesít. Nem is feltétlenül a számok mondatják ezt velem, hanem a mutatott játék. Az a benyomásom alakult ki, hogy a vezetőedzőjük jobban be tudja hozni azt a mentalitást, amit az első szezonjában is igyekezett meghonosítani. A meghatározó játékosok, különösen a WNBA-t megjárt Kiana Williams, megállítása kulcsfeladat lesz. Fontos a jó kommunikáció, mert sok különböző opció van a ceglédi támadójátékban. Maximális koncentrációra lesz szükség, résen kell lenni, mert egyszerű dolgokat játszanak, viszont, ha abból nem alakul ki helyzet, akkor sokat improvizálnak.” – összegzett Laczka Miklós.

Hirdetés