Hirdetés
Magyarország

A Cegléd vendégeként folytatja az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Mártonfai Dénes

Hirdetés

Szombaton 18 órától Albertirsán a VBW CEKK Cegléd vendégeként lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd. Zseljko Djokics vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

November 20., szombat
18:00 VBW CEKK Cegléd – Atomerőmű KSC Szekszárd
Albertirsa, Újcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Praksch Péter Árpád, Fodor Attila (Téczely Tamás)

Utoljára november 2-án lépett pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd, mely a bajnokságban veretlenül teljesítette az első hét fordulót.

“Három hetes válogatott szünet végére érkeztünk. Ebből két és fél héten át úgy edzettünk, hogy maximum heten voltak edzésen, de sokszor csak négyen. Nehéz volt így minőségi munkát végezni. A fiatalok utánpótlás válogatottak összetartásán vettek részt, adtunk játékosokat a felnőtt válogatottba és Zala Friskovec személyében a szlovén válogatottba. Már annak örültem, amikor 3-3 ellen tudtunk dolgozni. Keddre terveztünk egy edzőmeccset a BEAC ellen, de azt is le kellett mondani, mert mindössze négy játékos állhatott rendelkezésre.” – kezdte helyzetértékelését Zseljko Djokics vezetőedző.

“Egy hét szünet nem rossz, az emberek kicsit feltöltődnek, amolyan reset, mint a számítógépeknél. Most viszont három hét után vagyunk és nehéz megmondani, hogy mi lesz a kiindulópont. Fontos, hogy nem ugyanott voltak a játékosok, mindenki más-más munkát végzett. Valamilyen szinten most megint heterogén a csapat és dolgozni kell azon, hogy újra homogén legyen. Tehát mindenki ugyanolyan szinten legyen, ugyanolyan munkát végezzen. Csütörtökön délelőtt lett volna az első edzés a tervek szerint, amikor komplett csapatra számíthattam volna. Gereben Livi azonban orvosi vizsgálaton vett részt és Pop Anamaria vádli-sérüléssel bajlódik, így 11-en voltunk. Összesen három edzésünk lesz a szombati bajnoki előtt, amiből egy bevezető jellegű.”

Zseljko Djokics hangsúlyozta lapuknak, most az elsődleges, hogy újra visszatérjenek a megszokott munkához.

“A legfontosabb cél, hogy újra bekerüljünk a szisztémába, támadásban, védekezésben átismételjük a legfontosabb dolgokat. Sajnálom, hogy mivel kevesen voltunk, új dolgokat nem tudtunk berakni. Szeretem kihasználni a szüneteket új taktikai elemek beépítésére. Erre nem volt lehetőség. Azt fontos látni, hogy légiósok nélkül, de a Cegléd játszott egy bajnokit a TF ellen. Nekik volt hivatalos meccsük és válogatottba sem adtak játékosokat, ami azt jelenti, hogy komolyabb munkát végezhettek. Kellemetlen meccset várok Albertirsán. Számunkra a legfontosabb, hogy mindenki egészséges legyen. Van pár poszt, ahol erősebbek vagyunk és ezt ki kell használni. Már feltérképeztük a ceglédieket. Korábban a TF-nél dolgozott a vezetőedzőjük és elsősorban támadásban sok ötlet visszaköszön onnan.”  – mondta az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzője.

Csütörtökön együtt edzett a csapattal az új irányító Dana Evans. “A szombati meccstől függetlenül a legfontosabb, hogy visszatérjünk a saját rendszerünkhöz, mert régóta nem voltunk együtt. Emellett pedig dolgoznunk kell új játékosunk beépítésén. Új irányítónk sem edzett eddig, csütörtökön dolgozott először a csapattal. Újoncról van szó, így neki is el kezdenie érezni a magyar bajnokságot.” – összegzett Zseljko Djokics.

Hirdetés