Hirdetés
Magyarország

A Ceglédet látja vendégül a Győr:

:

Fotó: Kisfaludi István / VBW CEKK Cegléd

Hirdetés

Szombaton 17 órától a VBW CEKK Cegléd lesz az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vendége. Iványi Dalmát, a győriek vezetőedzőjét kérdeztük a mérkőzésre történő felkészülésről és a várakozásairól.

Március 5., szombat
17:00 UNI-Győr – MÉLY-ÚT – VBW CEKK Cegléd
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Frányó Péter, Söjtöry Tamás Ferenc, Balog György Attila (Forrai Sámuel)

Hétfőn az NKA Universitas PEAC otthonában 78-62-es vereséget szenvedett az UNI-Győr – MÉLY-ÚT. “Nagyon szomorú vagyok és mérges is. Nem csak a tény miatt, hogy kikaptunk, hanem ahogy játszottunk a harmadik negyed első felében. Az értékelhetetlen és teljes csőd volt. Ezen dolgozunk és ezért kell rendet tenni a fejekben, a csapat körül, mert ilyeneket nem engedhetünk meg magunknak.” – mondta visszatekintése alkalmával Iványi Dalma, akit arról is kérdeztünk, hogy a szorosan alakuló első félidő után mi hiányzott a harmadik negyedben.

“A tűz, az akarat, a koncentráció és a fegyelmezettség. Érzelmi dolgok hiányoztak belőlünk. Hogy miért engedtük, hogy ez megtörténjen? Nagyon nehéz erre választ találni. Egyértelmű, hogy a mentális részén kell változtatni.” – tette hozzá a győriek vezetőedzője.

A hétfői találkozón Beatrice Mompremier 24 pontot és 13 lepattanót ért el, míg Jordin Canada 12 ponttal és 9 gólpasszal zárt. Támadásban azonban elmaradtak a további kiemelkedő teljesítmények.

“A védekezésünk ritmustalansága, puhasága rányomta a bélyegét a támadásra is. Ott türelmetlenek voltunk, rossz megoldásokat választottunk. Emiatt történt az, hogy nagyon kevés pontot dobtunk. Rosszul döntöttünk a helyzetkiválasztásoknál. Ez ördögi kör, hiszen utána az önbizalmat veszíti el a játékos. Szerintem ez volt a probléma.” – mondta Iványi Dalma.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

A beszélgetésünk során arra is kitértünk, hogy milyen a hangulat az öltözőben. Egy ilyen helyzet amolyan “mutassuk meg” hozzáállást is szülhet.

“Mindenféleképpen ezen dolgoztunk, illetve a játékosokkal elbeszélgettünk, hogy változtatni kell. Egy vonalat szeretnénk húzni és innentől sokkal koncentráltabban, fegyelmezettebben, motiváltabban, agresszívabban kell játszanunk. Ezen dolgoztunk a héten. A szombati egy tökéletes mérkőzés lesz tesztelni, hogy előre léptünk-e. Ha ez az alap megvan, akkor tudunk csak taktikailag és minden másban előre lépni. Alapvetően ezt az agresszivitást, tüzet kell a pályára kitenni szombaton. Fontos magunk miatt is, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat és jó mérkőzést játszunk. Mindenféleképpen győzni szeretnénk, de ugyanilyen fontos a hozzáállás, a mutatott játék és a fegyelmezettség.” – foglalta össze a várakozásait Iványi Dalma.

A két csapat albertirsai összecsapásán 79-70-re nyert a Győr. Emlékezetes meccsen a 27-6-os negyedik negyedben fordítottak a győriek, de azóta edzőváltás történt Cegléden. Kérdés, hogy ez mekkora változást hozott a csapat életében.

“Másfajta játék jellemzi őket. Várhatóan felszabadultan fognak játszani. Veszélyesek, mert külső poszton jól dobó, jól egy-egyező játékosok alkotják a keretüket. Látszik, hogy egyszerű játékokkal dolgoznak, de azt próbálják precízen csinálni. Azzal a nyolc-kilenc játékossal, akik több lehetőséget kapnak, jól együtt dolgoznak. Nekünk fontos lesz, hogy védekezésben agresszívak, kemények legyünk. Egyéni felelősség és a csapatvédekezés is tökéletesen kell, hogy működjön. Támadásban nagy ritmussal szeretnénk játszani és sokkal pontosabban. Kihasználni speciálisan, céltudatosan, hogy melyik játékot mire játsszuk. Sokkal fegyelmezettebb és határozottabb játékot kell mutatnunk.” – mondta Iványi Dalma.

A Cegléd az alsóházi rájátszás előtt teher nélkül játszhat ezekben a hetekben. “Ez lehet az erősségük, a fegyverük, hogy felszabadultan tudnak játszani. Ezért lesz nagyon fontos a mi részünkről, hogy a mérkőzés elejétől irányítsunk. Ellentétben azzal, ami történt a decemberi mérkőzésen. Védekezésben is mi szabjuk meg, hogy hol a keménység, minden egyes helyzetért extrán meg kelljen dolgozni az ellenfélnek, mert akkor tudunk egy jó ritmusú “könnyedebb” meccset játszani.” – hangsúlyozta a győriek vezetőedzője.

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT fontos hét előtt áll, hiszen a Cegléd után a DVTK-val, majd a Csatával játszik. Eldől, hogy milyen pozíciót tud megszerezni a csapat az alapszakasz tabelláján.

“Szerdán Miskolcon játszunk, utána szombaton a Csatánál. A szokásos módon készülünk, vasárnap tudunk egyet pihenni és hétfőtől kezdjük az edzéseket. A szezon első felében a szerda-szombat ritmussal mentünk, ez nem lesz szokatlan. Ugyanakkor azért fontos a szombati játékunk, hogy milyen magabiztossággal, érzelmekkel megyünk bele a következő hétbe. Az alapszakaszból hátralévő mindhárom mérkőzésünket szeretnénk megnyerni.” – összegzett Iványi Dalma.

A szombati mérkőzésen a győri klub jótékonysági gyűjtést szervez, részletek az alábbiakban:

Gyűjtést szervez a Győr a Cegléd elleni meccsen

Hirdetés