Hirdetés
Magyarország

A Ceglédet látja vendégül a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A bajnokság 14. fordulójában, szombaton 18 órától a sereghajtó VBW CEKK Ceglédet fogadja a Sopron Basket.

Február 24., szombat
18:00 Sopron Basket – VBW CEKK Cegléd
Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezetők: Varga-Záray Katalin, Balog György Attila, Földesi Ádám (Forrai Sámuel)

A soproniak szerdán este a Killik László Női Magyar Kupában negyeddöntőt vívtak Szekszárdon. Rendkívül feszült találkozón 76-64-es győzelmet arattak Varga Alízék és ezzel bejutottak a sorozat győri négyes döntőjébe. A kulcsfontosságú siker alkalmával Jelena Brooks 21, Yvonne Turner 14 pontot szerzett.

„Mentálisan és fizikálisan is erősek tudtunk maradni végig.” – fogalmazott Laczka Miklós, a Sopron Basket a másodedzője a szerdai találkozóra visszatekintve. „Nem zökkentette ki a csapatot semmi és fegyelmezetten játszottunk a meccs nagy részében. Ez a jövőre nézve is pozitív és jó jel, amivel elégedettek lehetünk. A mérkőzés jelentős periódusában jól működött a védekezésünk, lepattanózásunk és a támadójátékban is többször meg tudtunk újulni. Ez azt jelenti, ha bizonyos szituációban nem is működött a támadójátékunk, utána találtunk olyan helyzeteket, amikből sikeresek tudtunk lenni.”

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A szombati rivális a VBW CEKK Cegléd lesz. A ceglédiek nyeretlenül sereghajtók, de Chrislyn Carr és Sarah Shematsi személyében januárban csatlakoztak légiósok a csapatukhoz, akikkel erősödött a CEKK versenyképessége.

Az elmúlt két fordulóban a tabella első két helyezettjével mérkőztek Lo Elhadji Malick tanítványai. A szünet előtt a DVTK-tól 70-48-ra kaptak ki, a szünet után a Győrtől 90-62-re. Mindkét találkozóra igaz, hogy az első félidőben jól tartották magukat. A DVTK ellen a 18. percben még csak 4 pontos hátrányban voltak. A Győrrel vívott összecsapás pedig a félidő hajrájáig egál volt. November 18-án 81-40-re nyert a Sopron Albertirsán, de ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni.

„A Cegléd is lépett előre az előző találkozásunk óta. Két légiós érkezett, akik lendítenek a játék színvonalán, miközben a magyar játékosok közül is többen jobb teljesítményt nyújtanak az utóbbi időben. A Győr ellen látszott, amíg ment nekik a játék, megnehezítették egy topcsapat dolgát. Nekünk az elejétől maximális koncentrációra lesz szükség és kontrollálni kell a mérkőzést. Nem szabad hagyni, hogy megérkezzenek a komfortzónájukba.” – összegzett Laczka Miklós.

Hirdetés