Hirdetés
Európa

A ceglédi Renata Březinovával a soraikban készülnek a csehek:

:

Hirdetés

A 2021-es Európa-bajnokság csütörtökön kezdődő selejtező-sorozatában a cseh válogatottban követhetjük a VBW CEKK Cegléd színeiben remek szezont teljesítő Renata Březinovát.

Renata Březinová a magyar bajnokságban eredményes játékkal segíti a Ceglédet. Eddig hét mérkőzésen 27.9 perc alatt 12.1 pont és 4.6 lepattanó az átlaga. Hazája válogatottjában is értékes szerepet tölthet be, hiszen 4-es és 5-ös poszton a csehek sem bővelkednek jó formában lévő ponterős játékosokban.

Fotó: CBF

Nyáron Stefan Svitek csapatának nagy csalódást okozott, hogy nem tudták kivívni a továbbjutást az Európa-bajnokságon a csoportjukból. Ezúttal azonban a sérült Alena Hanušovát leszámítva az elérhető legerősebb keret állt össze. Három nagy visszatérőt köszöntöttek Prágában.

A júniusi kontinenstorna előtt mondta le a részvételt Kia Vaughn, amivel igen nehéz helyzetbe hozta társait. A játékos elmondása szerint sérült volt és nem akart kockáztatni. Teljesen érhető, de nagyon rosszul kezelték és félrekommunikálták a menedzserével a helyzetet. A felek leültek tisztázni a kérdést és Vaughn állítólag maga jelentkezett, hogy szeretne visszatérni. Stefan Svitek és a játékostársak pedig úgy nyilatkoztak a hétfői médianapon, hogy “nem foglalkoznak a múlttal, előre tekintenek.”

Szintén nagy visszatérő Julia Reisingerová és Petra Záplatová. A Valenciát erősítő klasszis center Reisingerová tavasszal a spanyol döntő MVP-je lett a Gironával, de ez sokba került. Sérülés miatt nem tudott az Eb-re utazni.

A csehek felemás csoportba kerültek, hiszen Olaszországgal, Romániával és Dániával mérkőznek. Csütörtökön Cagliariban lépnek pályára, majd vasárnap a románokat fogadják.

Hirdetés