Hirdetés
Archivum

A Chicago Sky az olimpiai szünet utáni idõszak nagy nyertese a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Augusztus 26-án indultak újra a WNBA küzdelmei az olimpiai szünetet követõen. Napi beszámolóink mellett érdemes mérleget vonni az elmúlt másfél hát történéseibõl, hiszen átrendezõdött a táblázat.

Már az olimpiai szünet elõtt bebiztosította a helyét a rájátszásban a Minnesota Lynx és a Los Angeles Sparks. A két csapat a mezõnybõl kiemelkedve vezeti a tabellát. Ugyan a szünet utáni elsõ meccsét mindkét alakult elveszítette, de azóta veretlenül menetelnek. A két együttes keddrõl szerdára virradóra vív csúcsrangadót, mely akár az alapszakasz elsõ helyét is eldöntheti.

A Sparks és a Lynx mellett a New York Liberty is biztosította a szünet óta a helyét a rájátszásban. A Liberty-nél visszatérhetett Epiphanny Prince, viszont Tanisha Wright, Shoni Schimmel és Kiah Stokes játékára nem számíthat a szakmai stáb. A cikk megírásának pillanatában a hivatalos információk szerint Stokes már nem játszhat a szezonban, Wright és Schimmel viszont igen. Volt is egy kis zavar a játékukban a sérülések miatt, a Fever otthonában nagy pofonba szaladtak bele, de a hétvégén már sikerült rendezni a sorokat. Tina Charles ihletett formájának köszönhetõen a rendkívül rutinos játékosokat felvonultató Liberty-vel még így is számolni kell a folytatásban.

Az olimpiai szünet óta eltelt idõszak nagy nyertese a Chicago Sky, akik mind a négy találkozójuk alkalmával gyõztesen hagyták el a pályát. Elena Delle Donne extra formában tért vissza az olimpiáról, már 35 és 34 pontos meccse is volt az ötkarikás játékok óta. A pályán is igazolja, hogy nem voltak alaptalanok azon nyilatkozatai, melyek szerint a rossz kezdés ellenére még visszahozható ez a szezon. A Sky a negyedik helyre jött fel a tabellán, mely azért is fontos, mivel a negyedik még kiemelést élvez a rájátszás elsõ körében. Az a kis pihenõ pedig nagyon sokat ér ilyen terhelés mellett. Arról nem beszélve, hogy egy hibalehetõséggel kevesebb.

A középmezõny brutálisan besûrûsödött. Az Atlanta Dream csúszott vissza az ötödik, az Indiana Fever a hatodik helyre a Sky elõretörése miatt. Mindkét csapat 1 gyõzelmet és 2 vereséget jegyzett az olimpiai szünet óta. A következõ játéknapok egyik érdekes kérdése, hogy melyik alakulat tud jobb formába kerülni.

A 7. és a 10. helyezettet mindössze két gyõzelem választja el. Jelen pillanatban 13 gyõzelemmel és 16 vereséggel a Phoenix Mercury a hetedik. A Mercury-nál nagyon fogadkoztak, hogy az olimpia után új idõszámítás kezdõdik. Ugyanakkor annak ellenére, hogy a mezõnybõl egyedüliként olimpiai arany, ezüst és bronzérmes játékost is foglalkoztatnak, igazán új impulzusokat az ötkarikás játékok nem adott a keretnek. A szünet óta 3 gyõzelem és 2 vereség a mérleg, így pedig az elõrelépésre esélyük nincs. Továbbra is hátrafelé kell kacsintgatniuk, hogy egyáltalán a play-off meglegyen. Ez óriási csalódás egy Taurasi, Griner, Dupree, Bonner, Taylor, Petrovic, Xargay hetes vezette alakulattól.

A tabella 8. helyére a Seattle Storm került, akik 3 gyõzelmet és 2 vereséget jegyeztek az olimpiai szünet óta. A Storm keretébõl a Breanna Stewart, Jewell Loyd, Sue Bird hármas remekel. Stewart-nál gyakorlatilag hétrõl hétre látszódik, hogy egyre jobban megtalálja a helyét a WNBA-ben. Sokat jelentett számára az olimpia is, így ezt várni lehetett, hogy a Storm a szezon második felében erõsebb lesz. A Seattle a Washington Mystics gárdáját elõzte meg a 8. helyen. Ettõl függetlenül a Mystics-nek, akik 2 gyõzelemmel és 2 vereséggel hozták le az olimpiai szünet óta eltelt idõszakot és mögöttük a Connecticut Sun együttesének is bõven van még esélye a rájátszásra. A Sun például 3 gyõzelmet és 2 vereséget jegyzett az olimpia óta, ami kifejezetten biztató, tekintve, hogy azt megelõzõen 8 gyõzelemmel és 16 vereséggel álltak.

A 11. és a 12. helyen már nagy hátrányban helyezkednek el a csapatok. A 11. helyezett Dallas Wings nem tudott magára találni a szünetben, 11 mérkõzés óta képtelenek nyerni. A 12. helyezett San Antonio Stars, melynek a kerete teljes átalakítás elõtt áll, már a matematikai esélyét is elveszítette annak, hogy bekerüljön a rájátszásba.

Hirdetés