Hirdetés
Archivum

A Chicago Sky együttesével lett teljes az elõdöntõk mezõnye a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Vasárnap este lezárult a WNBA rájátszásának második köre. A Chicago Sky 108-98-ra legyõzte az Atlanta Dream gárdáját és ezzel bejutott az elõdöntõbe. A fináléba kerülésért az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharcban a Sky ellenfele a Los Angeles Sparks lesz.

Megjósolhatatlan volt a feldobás elõtt ezen mérkõzés kimenetele. Az Atlanta Dream egy kiemelkedõ egyéni teljesítménynek köszönhetõen jutott tovább az elsõ körbõl, míg a Chicago Sky a legjobbjára Elena Delle Donne játékára nem számíthatott. A párharc egy meccsen dõlt el, melynek a magasabban rangsorolt csapat a Chicago Sky volt házigazdája.

A Sky kezdett jobban, három perc alatt 12-3-ra léptek el. Az ekkor megszerzett elõnyt végig õrizték az elsõ negyedben. 10 perc után végül 37-25-ös állást regisztrálhattunk. A Dream az eltiltásból visszatérõ és összességében 30 pontig jutó Tiffany Hayes és mai napon kicsit visszafogottabb, de így is 27 pontot jegyzõ Angel McCoughtry vezérletével kezdte meg a felzárkózást. A félidõ hajrájához közeledve 48-47-ig zárkózott fel a Dream. Fordítani nem tudtak, de a gyenge kezdés után számukra a szünetben az 56-50-es állás kifejezetten hízelgõ volt.

A döntõnek a harmadik negyed bizonyult, ahol egy 10-2-es futással 66-52-re lépett el a Sky. A folytatásban a különbség 12-14 pont között állt be. Függetlenül attól, hogy ez a differencia ezen a szinten nem ledolgozhatatlan, a játék képe volt igazán egyoldalú. A Sky sokkal élesebbnek tûnt, Elena Delle Donne hiányában minden játékosuk elõrébb lépett. Sokat vállaltak mezõnybõl, pontosan is céloztak. A záró szakasznak 87-70-rõl vágtak neki a csapatok. Az utolsó négy percbe 103-85-rõl érkeztek a felek és bár itt a Dream még kozmetikázott az eredményen, a Sky gyõzelme nem forgott veszélyben.

A Sky keretébõl Courtney Vandersloot 21 ponttal és 13 gólpasszal, míg Jessica Breland 20 ponttal és 16 lepattanóval zárt. Allie Quigley 8 percet töltött a pályán 8 pontot, illetve 2 lepattanót jegyzett.

A Chicago Sky a Los Angeles Sparks együttesével mérkõzik az elõdöntõben. A párharc ez egyik fél harmadik gyõzelméig tart.


Eredmény

Atlanta Dream – Chicago Sky 98 -108

Hirdetés