Hirdetés
Archivum

A Chicago Sky gyõzelme a Phoenix Mercury otthonában:

:

Hirdetés

Magyar idõ szerint szerdán késõ este rendezték a WNBA-ben az All-Star gála adta kisebb szünetet megelõzõ utolsó összecsapást. Ezen a Chicago Sky 101-87-re legyõzte a Phoenix Mercury-t.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, Diana Taurasi eltiltás miatt nem léphetett pályára a Phoenix Mercury gárdájában. Az utóbbi idõszakban egyébként is kisebb gödörben lévõ csapatot ez a helyzet érezhetõen megfogta. A támadásban extra napot kifogó, az elsõ félidõben 67%-al dobó Sky remekül élt a lehetõséggel. A szoros elsõ negyed után, amikor mindössze 29-28-ra vezetett a Sky, a második etap hozta el a döntést. A 25 pontos Diamond DeShields és az ismét extra formát mutató Courtney Vandersloot (17 pont, 11 gólpassz) vezetésével 40-36 után egy 14-2-es sorozatot mutatott be a chicagói gárda.

Az 56-43-ról induló harmadik negyedben annak ellenére akadt egy fellángolása a Mercury-nak, hogy Brittney Griner-t is elveszítették. A centerük kiállítás sorsára jutott, mikor lekönyökölte Stefanie Dolson-t. Érdekesség, hogy Griner a két csapat legutóbbi meccsén júniusban szintén elkövetett egy hasonló sportszerûtlenséget Dolson ellen. A hazaiak ettõl függetlenül 61-59-ig felzárkóztak és ezt követõen 4-6 pont között állt be a differencia. A záró szakasznak 71-67-rõl vágtak neki a felek. A játékrészt a Sky 7-2-es sorozattal indította, amivel visszaállt a korábbi különbség. Innentõl már nem engedték ki a kezükbõl a gyõzelmet és teljesen megérdemelt sikert arattak.

Az elõzõekben már kiemelt klasszis teljesítmények mellett a gyõztes gárdában Allie Quigley 19 pontot ért el. Alaina Coates pedig 13 és fél percet töltött a pályán, 2 pont, 3 lepattanó és 2 gólpassz került a statisztikai lapjára. A Mercury színeiben Yvonne Turner 34 perc alatt 8 pontot, 2 lepattanót és 1 gólpasszt jegyzett.

Eredmény
Phoenix Mercury – Chicago Sky 87-101 (28-29, 15-27, 24-15, 20-30)

Tabella

Hirdetés