Hirdetés
Archivum

A címvédés küszöbén a Pécs:

:

Hirdetés

A címvédés küszöbére ért a Pécs 2010 együttese, miután szerdán este 10 ponttal diadalmaskodtak Sopronban. A mérkõzés végjátékában mentálisan erõsebbek voltak a baranyaiak, akik a fontos pillanatokban kivétel nélkül jó döntéseket hoztak és így összesítésben már 2-0-ra vezetnek. Zeljko Djokic együttese vasárnap este bajnok lehet.

A bajnoki döntõ második találkozója elõtt az egyik legérdekesebb kérdés az volt, hogy a pécsiek két sérültje Kelsey Griffin és Nagy-Bujdosó Nóra tudják-e vállalni a játékot. Már a bemelegítésnél kiderült, hogy tudják, így Zeljko Djokicnak a szombati mérkõzés óta nem kellett átvariálnia csapatát.

Ha Nagy-Bujdosó Nóra és Kelsey Griffin ott volt a pécsieknél, akkor már rögtön a mérkõzés elején beköszöntek. Az amerikai játékos egy duplával, Nagy-Bujdosó pedig egy triplával vétette észre magát. A Pécs pedig gyorsan elhúzott 0-5-re. A folytatásban Tamane és Holt vezetésével a Sopron felzárkózott, de az irányítás végig a vendégek kezében maradt. A baranyaiaknál ráadásul a tavalyi fináléhoz hasonlóan a kispad is megvillant, Sarok triplája után 10-17 állt az eredményjelzõn. A negyed végén jött a slusszpoén, Fegyverneky távoli duplája szinte a dudaszó pillanatában hullott a gyûrûbe, így 12-21-es állás mellett vonultak kisebb pihenõre a csapatok.

A hazaiak nagyon pontatlanul játszottak az elsõ 10 percben. A második negyed elejére azonban változott a felállás. Betalált a Sopron, miközben a pécsiek kétszer egymás után hibáztak és 4 perc után 20-23-ra módosult az állás. Korai volt azonban nagy felzárkózásról elmélkedni, mivel a következõ percben Krnjic is betalált és Iványi is megvillantotta klasszisát. A különbség pedig 24-32-re ugrott. Székely Norbert hiába kért idõt, pár pillanat múlva zúgott a szépszámú vendégtábortól a „Tíz, tíz, tíz!”. Ekkor 24-34-re lépett meg a Pécs. Ezt követõen már nem változott a differencia, 26-36-nál a lélektanilag fontos 10 pontos elõnnyel vonulhattak a szünetre a pécsiek.

A harmadik negyedre nagyon össze kellett kapnia magát a Sopronnak, mert a mérkõzés menetében még az is benne volt, hogy ezen periódus elején ismét eldõl az ütközet. Nem így történt, mivel a hazaiak sokkal harciasabban folytatták a küzdelmet. Ennek meglett az eredménye, 3 perc alatt látótávolságba jött vissza Székely Norbert együttese. 37-40-nél pedig már Zeljko Djokicnak kellett idõkéréssel rendet tennie csapatában. A harmadik negyed felénél, 41-40-nél vette át a vezetést a Sopron, de ellépni nem tudtak nagy riválisuktól. Adottak voltak a lehetõségek hazai oldalon, de a labda rendre lepördült a gyûrûrõl. Eközben a vendégeket a parádés napot kifogó és végül 24 egységig jutó Griffin tartotta életben. Az amerikai pontjainak köszönhetõen végül 48-49 állt 30 perc után az eredményjelzõn.

A negyedik negyed elején még 54-49-re meglépett a hazai együttes, de ezt követõen a pécsiek a kezükbe vették az irányítást. Betalált Iványi, újra hozzászólt az ezen a délutánon önmagához képest visszafogottabb Quigley és 56-56-nál újra egyenlõ állást jegyezhettünk fel. A játékrész második felében még egy darabon fej-fej mellett haladtak az együttesek, de ekkor már a baranyaiak akarata érvényesült a parketten. Ahogy közeledett a végjáték, Griffin úgy villant újra és újra, miközben a pécsieknek szinte minden megoldása ült. Az utolsó 2 perc így 63-68-ról indult. A végjátékban már nem forgott veszélyben a címvédõ sikere. Összességében egy kemény, de a megjelent nyilatkozatokkal ellentétben mindegyik résztvevõ által vállalható összecsapáson 68-78-ra nyert a Pécs és ezzel a bajnoki cím kapujába került.

A soproni együttesnél hiába dobtak öten is 10 pont felett, a végjátékban nem volt egy higgadt kéz a pályán lévõk közül, aki betaláljon, így pedig egy kiélezett finálét nem lehet megnyerni.

Eredmény


MKB-Euroleasing Sopron- Pécs 2010 68-78 (12-21, 14-15, 22-13, 20-29)

Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-0 a Pécs javára.

Statisztika

Hirdetés