Hirdetés
Európa

A címvédő már a negyeddöntőbe juthat az Európa Kupában:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az igazán izgalmasnak ígérkező Euroliga nap mellett az Európa Kupában is zajlik az élet, bár ott lényegesen több az elmaradás.

Szerdán egy találkozót rendeznek, melyen a címvédő Valencia fogadja a Polkowicét. A két csapat múlt heti mérkőzését Lengyelországban 85-77-re nyerték a spanyolok, így a visszavágón egyértelműen favoritok. Bár a Polkowice komoly sikerből érkezik a Lengyel Kupa elhódításával, ami adhat nekik friss lendületet. Az ebből a párharcból továbbjutó gárda lesz az első csapat a negyeddöntőben, ahova majd az Euroligából érkezők is becsatlakoznak. Ugyanakkor nagy kérdés, hogy ezek a meccsek mikor jönnek.

Két párharc még az Európa Kupa rájátszás 3. fordulójából sem zárult le. A CBK Mersin Yenisehir és a Flammes Carolo Basket majd február 16-án és 17-én Mersinben vívja meg a két meccset. Az LDLC ASVEL Feminin és a Nika Syktyvkar párharc második felvonását pedig szerdán játszották volna le, de ismét halasztani kellett és új időpont sincs egyelőre.

Szerdán a Bourges – Olympiacos párharc is elkezdődött volna, de Covid miatt azt is halasztották. Ott február 23. és március 2. lesznek a játéknapok.

A negyeddöntőbe kerülésért (rájátszás 4. forduló) az alábbi párharcokat írták ki:

BC Prometey – CBK Mersin Yenisehir / Flammes Carolo Basket
LDLC ASVEL Feminin / Nika Syktyvkar – AZS UMCS Lublin
Valencia – BC Polkowice
Tango Bourges Basket – Olympiacos S.F.P.

Hirdetés