Hirdetés
Magyarország

A címvédő otthonába látogat a SERCO UNI Győr:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap 17 órától a címvédő Sopron Basket csapata ellen lép pályára a SERCO UNI Győr. Az összecsapást megelőzően állandó megszólalónk, Fűzy-Antolovics Adél, a győri együttes másodedzője foglalta össze a válogatott szünet alatti felkészülés tapasztalatait, illetve a vasárnapi összecsapással kapcsolatos várakozásait.

December 4., vasárnap
17:00 Sopron Basket – SERCO UNI Győr
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Goda László, Györfy Rúben (Forrai Sámuel)

A közel két hetes válogatott szünet után, vasárnap a 10. fordulóval folytatja a bajnoki szezont a SERCO UNI Győr együttese. Fűzy-Antolovics Adél előszőr is a mérkőzés mentes időszak történéseit részletezte.

“Megpróbáltunk minőségi munkát végezni a válogatott szünet alatt, de őszintén szólva elég nehéz helyzetben voltunk. Összesen öt játékosunknak voltak felnőtt válogatottbeli kötelezettségei, akik közül négyen végül az Európa-bajnoki selejtezőn is részt vettek. Emellett pedig Sabina Oroszová is a szlovák válogatottal készült. A felkészülés tehát nagyrészt az ő jelenlétük nélkül zajlott, ami enyhén szólva sem tette egyszerűbbé a dolgunkat. Nem tudtunk ugyanis teljes kerettel készülni. Azok a játékosok, akik Győrben maradtak, velük természetesen komoly edzésmunka folyt, dehát ez nem egyenlő egy teljes csapatedzéssel.” – kezdte gondolatmenetét a győri együttes másodedzője. – “Azt viszont hozzátenném, hogy rendkívül boldogok vagyunk, és persze büszkék, hogy ennyi játékosunk kapott meghívást a felnőtt válogatottba. Az pedig szintén külön öröm, hogy közülük is Dubei Debóra kiérdemelte a csapatkapitányi címet, emellett pedig a kezdőötösbe is beverekedte magát.” – fogalmazott Fűzy-Antolovics Adél.

Fotó: MKOSZ

Vasárnap a SERCO UNI Győr idegenben folytatja idei bajnoki szereplését. A 10. fordulóban ugyanis a címvédő és Euroliga-győztes Sopron Basket csapatának otthonába látogatnak a zöld-fehérek. A győri másodedző, a szokásos módon következőnek a rangadóval kapcsolatos várakozásaira tért ki.

“Előnyös helyzetben van a Sopron, őket ugyanis a válogatott kötelezettségek nem érintették annyira, mint például bennünket. Éppen ezért, automatikusan több idejük volt csapatszinten készülni a vasárnapi mérkőzésre. Nemrég cseréltek játékost is, ami viszont kettős hatással lehet ránk nézve. Egyrészről, hátrányunk származhat belőle, hisz Yvonne Turner személyében egy régi-új játékos érkezett ellenfelünkhöz. Tehát egy újfajta lendületet kaphat ezáltal a Sopron, de kerülhetünk akár lépéselőnybe is. Hisz nem idegen számunkra Turner játéka, így jobban, könnyebben fel tudunk készülni ellene, ellenük.

Utoljára felkészülési mérkőzésen játszottunk a Sopronnal, amikor sikerült győzelmet aratnunk. Azt gondolom, nem kell őket senkinek bemutatni. Egy nagyon összetett és komoly csapattal fogunk megmérkőzni, így biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Az elmúlt két hét a rájuk való felkészüléssel telt, és talán még ezt se mondanám elegendőnek. Komplett csapatuk van, extra játékosokkal, akikre mind különös figyelmet kell fordítanunk. Ami talán a kulcs lehet ellenük, ha Fegyverneky Zsófit és Jelena Brooks-át ki tudjuk venni a játékból. Ők ugyanis a soproni együttes motorja, a mezőny legrutinosabb játékosai. Az ő megfékezésükkel akár előnyt is kovácsolhatunk. Ezen kívül pedig, ami szintén egyértelmű, nem szabad hagynunk, hogy ellenfelünk a saját ritmusában kosárlabdázzon. Nagyon gyors játékot játszik a Sopron, amit az első pillanattól kezdve kontrollálnunk kell. Emellett pedig csakis saját magunkra kell koncentrálni.”

Fotó: hunbasket.hu

Hirdetés