Hirdetés
Archivum

A címvédõ otthonában szerepelnek Yvonne Turnerék:

:

Hirdetés

A Phoenix Mercury szerdáról csütörtökre virradóra hajnali 4 órától a címvédõ Seattle Storm otthonában lép pályára a WNBA elõszezonjában.

Fotó: mercury.wnba.com

Fotó: mercury.wnba.com

Nagy várakozás elõzi meg a találkozót, hiszen a Seattle Storm a tavalyi bajnoki címe után elõször lép pályára. A csapat szomorú hírek miatt került legtöbbet a címlapokra, hiszen a rákbetegséggel küzdõ Dan Hughes vezetõedzõt kedden mûtötték. Segítõi Gary Kloppenburg és Noelle Quinn irányítják visszatérésig a csapatot. A klub egyik legnagyobb sztárja Breanna Stewart pedig a soproni Eurolig döntõn szenvedett súlyos sérülést és neki a teljes szezont ki kell hagynia. Sue Bird és Jewell Loyd visszatérése a nehéz helyzet ellenére garancia, hogy versenyképes lesz a Storm. Új igazolás a rutinos Shavonte Zellous és a Draft-ról Anriel Howard és Macy Miller is hozzátehet az együttesük teljesítményéhez. Óriási kérdése lesz a hajnali mérkõzésnek, hogy Stewart nélkül milyen felállást próbálgat tartósabban a stábjuk.

A Phoenix Mercury-nál teljesen más a helyzet. Nyugodtan mondhatjuk, náluk a bõség zavara okozza a problémát. Diana Taurasi mûtéte és kényszerpihenõje a szezon elején hozhat nehéz perceket, de így is brutálisan erõs a keretük. Árulkodó, hogy az AZ Central helyi portálnak Jim Pitman, klubigazgató arról beszélt, hogy a klub történetének legerõsebb 16 fõs bõ kerete állt össze. Véleménye szerint bárki a jelenlegi csapatukból meg tudná állni döntõ pillanatban a helyét a ligában. A keretszûkítésnél szakmai szempontokon túl a fizetési sapkát is figyelembe kell venni. Öt rutinos kulcsjátékosuk, Diana Taurasi, Camille Little, DeWanna Bonner, Brittney Griner és Briann January rendelkezik garantált szerzõdéssel, mely 100000 dollár feletti fizetéssel jár. Gyakorlatilag õk öten a sapka több, mint felét elfoglalják és a másik hét játékost melléjük kell bepréselni. A garantált szerzõdés azt jelenti, hogy ha bármelyiküket kirúgnák, akkor is fizetniük kellene és foglalnák a helyet a sapka alatt.

Yvonne Turner pozíciója stabilnak tûnik, ugyanúgy, ahogy a nem garantált szerzõdésû veteránok közül a sérülés után visszatérõ Sancho Lyttle és az idén igazolt Essence Carson is. A Phoenix Mercury szombaton a Los Angeles Sparks legyõzésével mutatkozott be az elõszezonban. Akkor még Turner nem szerepelhetett. Hétfõn csatlakozott be az edzésmunkába és ahogy a fenti kép is mutatja, tagja az utazó keretnek. Pár perc játékra jó eséllyel számíthat. Arról korábban írtunk, hogy a szombati meccsen a fiatalok remek teljesítményt nyújtottak. A Draft-ról négyen csatlakoztak a bõ kerethez – Alanna Smith Brianna Turner, Sophie Cunningham, Arica Carter – és mellettük még Emese Hof személyében is van egy újoncok. Nézve a fizetési sapkát, közülük ketten kaphatnak szerzõdést. Számukra ezek az elõszezon meccsek hatványozott téttel bírnak.

Hirdetés