Hirdetés
Archivum

A címvédõ sikerével kezdõdött a WNBA:

:

Hirdetés

Szombaton este ünnepélyes keretek között a címvédõ Phoenix Mercury otthonában a US Airways Center falai között kezdetét vette a WNBA 2010-es szezonja.

A találkozót látványos mûsor elõzte meg, ekkor kapta meg a Phoenix a tavalyi gyõzelemért járó díszes bajnoki gyûrûket. Az ünnepi hangulat nagyjából eddig is tartott. A nyugati fõcsoport rangadójából rögtön kezdésnek egy remek összecsapás kerekedett.

Az évad elsõ pontját stílusosan Candace Parker szerezte, aki végül 24 pontig és 12 lepattanóig jutott a szezonnyitón. Az elsõ negyedben szinte végig a vendégeknél volt a kezdeményezés, 21-13-ra is elhúzott a visszavonuló Lisa Leslie nélkül is bombaerõs Sparks. A játékrész végére Taurasi és Booner vezérletével faragott hátrányából a hazai gárda, így 23-19-es vendégvezetéssel mentek pihenni a hölgyek.

A második 10 percben Taurasi büntetõivel gyorsan átvette a vezetést a címvédõ és úgy tûnt: sima hazai gyõzelemnek örülhet az a 14772 szurkoló aki, a WNBA szezonnyitót választotta szórakozásul. A Los Angeles rengeteg labdát adott el, tipikus szezon eleji formát mutatott a trónkövetelõ, de szerencséjükre a másik oldalon sem mindig találták egymást a hölgyek. A szünetre kialakult 42-35-ös hazai vezetés reális képet adott az erõviszonyokról.

A harmadik negyedben fordult a kocka, bár még egyszer 10 ponttal ellépett a Phoenix, Tina Thompson és Andrea Riley vezetésével nemcsak egyenlített, de a vezetést is átvette a Los Angeles. Mindenképpen érdemes kiemelni Andrea Riley-t, aki újoncként 16 pontot szórt elsõ meccsén.

Az utolsó 10 percre 62-61-es hazai elõnnyel fordultak a csapatok. Ekkor már egyik gárda sem tudott nagyon ellépni a másiktól, így az utolsó percre maradt a döntés. Noelle Quinn találatával 4.7 másodperccel a lefújás elõtt 77-76-ra átvette a vezetést a Sparks, de a Mercury nem hagyta magát. Utolsó támadásuk alkalmával agresszívan támadták a gyûrût aminek az lett az eredménye, hogy Parker csak szabálytalanság árán tudta megállítani Penny Taylort. Az ausztrál klasszis keze azonban nem remegett meg, így 78-77-re nyert a Phoenix.

A gyõztes Mercury legeredményesebb játékosa 17 pontjával Dupree lett. Az új szerzemény bár néha még kereste helyét, szemmel láthatóan nem fog elveszni új csapatában. A fáradhatatlan Taurasi 14 pontot termelt, míg Nicole Ohlde nem kapott lehetõséget.

Eredmény
Phoenix Mercury – Los Angeles Sparks 78-77

Hirdetés