Hirdetés
Archivum

A címvédõ sikerével kezdõdött az egyetemi döntõ Miskolcon:

:

Hirdetés

Vasárnap megkezdõdött Miskolcon a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntõje. Az elsõ nõi találkozón a címvédõ TFSE 63-58-ra legyõzte a Közgáz együttesét.

Fotó: Práczki Péter

Fotó: Práczki Péter

Írta: Botár László

TFSE – Közgáz 63-58 (21-17, 16-12, 9-11, 17-18)
Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, négyes döntõ, nõk. V: dr. Mészáros, Csabai-Kaskötõ, Horváth Cs.

TFSE: MÁNYOKY 20/18, Bodnár 4, KARLÓCAI 13/9, NÉMETH A., 14 Varga B. 9/3. Cs.: Kováts G., Czivinger.
Közgáz: Katona B. 4, Kovács P. 6/6, DOKTOR 15, CSIKÁSZ 10/6, ABAHÁZY 8. Cs.: SHIRIAN 10, Fejes 3/3, Imre 2, Kis A.

Abaházy Anna, a Közgáz centere szerezte az idei négyes döntõ elsõ kosarát, amelyre Karlócai Julianna révén triplával felelt a címvédõ TF. Ez lökést adott a TFSE együttesének, Mányoky Judit is beemelt egy hármast. Felpörgött a mérkõzés, színvonalas lett a játék, váltva estek a kosarak: Doktor Anna néhány ügyes megmozdulásával tartotta a lépést a Közgáz a címvédõvel.

A második negyedben egységes csapatmunkával elsõsorban a Karlócai, Németh Alma, Varga Barbara trió jóvoltából elhúzott a TF. Varga, a center egy triplát is beemelt, miközben mindkét oldalon több látványos szerelést, blokkolást láthatott a közönség. A félidõ hajrájában 10 pont fölé nõtt a TF elõnye, ám a szünet elõtt Kovács Petra két triplájával 10 ponton belülre került a Közgáz.

S lendületben is maradt a szünet után, Shirina triplájával, valamint Abaházy és Katona Bianka egy-egy kosarával 7-0-lal indítva a második félidõt 2 és fél perc alatt 1 pontra feljött. A címvédõ szenvedett, erõlködött a zóna ellen. Boros Zoltán idõkérése megtörte a Közgáz lendületét, s egy 9-2-vel – benne egy Mányoky triplával – újra “lélegzethez” jutott a címvédõ, amely 6 ponttal vezetett a befejezõ etap elõtt.

A záró etap elején váltva estek a kosarak, Mányoky hármasaival tartotta elõnyét a TF. A szakasz közepén a közgáz egy 6-0-lal 2 pontra feljött. Németh Alma 4 pontjával, valamint Mányoky újabb hármasával ismét megugrott a TF. A végjátékban Csikász Anna triplája jelentett mgé egy kis reménysugarat a Közgáznak, de erre a szünet után kritikus helyzetekben rendre remekül célzó Mányoky felelt hármassal, s ezzel eldõlt a találkozó.

Boros Zoltán (TFSE): – Ahogy tavaly, most is szenvedtünk a négyes döntõ elsõ mérkõzésén, s a jól küzdõ, helyenként jól is

játszó Közgázzal egy ki-ki meccset játszottunk. Remélem, a folytatás is úgy alakul, ahogy az elõzõ döntõn, s meccsrõl meccsre jobban és jobban játszunk.

Németh Kata (Közgáz): – Nem öröm a címvédõ, s a talán legerõsebb csapat ellen kezdeni, mint ahogy kikapni sem, de a vereség ellenére tetszett a hozzáállás, s ahogy a lányok küzdöttek. Nincs okunk szégyenkezni, s ha ugyanilyen mentalitással játszunk a folytatásban, sikeresek lehetünk a tornán.

Hirdetés