Hirdetés
Magyarország

A címvédő Sopron Basket is megkezdi a bajnoki negyeddöntőt:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szerdán elrajtol a Sopron Basket és a TFSE-MTK negyeddöntője. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc nyitánya előtt Laczka Miklós, a Sopron Basket másodedzője foglalta össze röviden a várakozásait.

Március 23., szerda
18:00 Sopron Basket – TFSE-MTK
Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezetők: Csabai-Kaskötő Brigitta, Györfy Rúben, Horváth Csongor Béla (Németh Csaba János)

A Sopron Basket szombaton az alapszakasz utolsó mérkőzésén 88-50-re múlta felül az Atomerőmű KSC Szekszárdot és ezzel bebiztosította első helyét. Az előzetes céloknak megfelelően az Euroliga Final4 küzdelmeire is készülő bajnoki címvédő kevés ki nem kényszerített hibával, magas koncentrációval játszott.

„Emiatt elégedettek lehetünk, nyilván minden meccsen akadnak kisebb hibák, de a fő irányvonal, amit szerettünk volna megcsinálni, az sikerült. Ráadásul nagyon kemény, erős edzéseken voltunk túl. Összességében így kifejezetten jól sikerült hét áll mögöttünk. Ebből eddig viszonylag kevés volt. Ennyit számít, amikor tudunk együtt készülni és egészséges mindenki. Az elvégzett munka minősége ilyenkor egészen más. Éppen ezért hangsúlyoztuk egész évben, ha tudunk megfelelő edzésmunkát végezni, annak van eredménye. Ezt kell fenntartani.” – mondta Laczka Miklós.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A negyeddöntőben a TFSE-MTK lesz a Sopron Basket riválisa. A két gárda három alkalommal találkozott idén. Legutóbb a Magyar Kupa negyeddöntőjében, amikor 85-30-as soproni siker született. A folytatásban is azon az úton haladnának Sopronban, melyen a szombati bajnoki rangadón.

„Nincs okunk arra, hogy ettől eltérjünk. Nagyon fontos számunkra ez a hét is, melyre erős edzésmunkát tervezünk. Ebbe viszont bele kell kalkulálni azt a két meccset, ami vár ránk és azokra is fel kell készülni. Ez érdekes feladat ilyen szempontból, de tervezhető. Jelenleg a legfontosabb, hogy tudatosak legyünk, mind az edzés megtervezésében és abban is, hogy mik azok a dolgok, amikre a játékunkban figyelni kell. Szerdán meg kell próbálni azzal a koncentrációval pályára lépni – sőt azon emelni –, amivel szombaton játszottunk. Ez az egyetlen utunk van jelenleg. Cél lesz ismét a ki nem kényszerített hibák minimalizálása és az összes többi koncentrációval összefüggő terület. Minden ellenfél esetében másként nyilvánul ez meg, de a fő irányvonalnak annak kell lennie, hogy a saját elvárásainknak és elveinknek magas szinten megfeleljünk minden szituációban. Nekünk eredménytől függetlenül ezt a maximumot kell kihozni folyamatosan a csapatból.” – összegzett Laczka Miklós.

Hirdetés