Hirdetés
Archivum

A címvédõ Szerbia válogatottja is helyszínen készül az Eb-re:

:

Hirdetés

Szerdán délután megérkezett Prágába a címvédõ szerb válogatott, mely csütörtökön két edzéssel készült az Európa-bajnokságra.

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

A szerbek 12 fõs utazó keretérõl már korábban hírt adtunk, náluk a legfontosabb kérdés a sérültek állapota. Ana Dabovic már a csapattal edzett és a munka egy részét Sonja Petrovic is el tudta végezni. Az elsõ hírek alapján a pénteki mérkõzést még kihagyja. „Hiszem, hogy napról napra jobban lesz.” – fogalmazott Stevan Karadzic szövetségi kapitány a csapat szállodájában.

A szerbek Görögország ellen kezdenek, majd Franciaország és Szlovénia következik a csoportban. A görögök elleni meccset sokan papírformának könyvelik el, de a szövetségi kapitány szerint veszélyes ellenfél.

„Nagyon tapasztalt csapat öt-hat 30 év feletti játékossal, akik régóta nemzetközi porondon játszanak. Ebben a szezonban a válogatott magja együtt tudott játszani klubszinten az Olympiacos-ban. Nincs mély kispadjuk. Nyomást kell gyakorolnunk rájuk védekezésben, nem szabad, hogy könnyû pontokat érjenek el. Magas hõfokú, nagy ritmusú mérkõzésre számítok. Nagyon jó programunk van, mert még a hétfõi 15 órás meccs sem tekinthetõ korainak. Elõtte szünnapunk lesz, tehát arra is megfelelõ idõt kaptunk a felkészülésre. Ettõl függetlenül nem szeretnék ennyire elõre szaladni, mindig csak a következõ meccsre koncentrálunk.” – nyilatkozta Stevan Karadzic.

Hirdetés