Hirdetés
Magyarország

A címvédőhöz látogat a Ludovika-FCSM Csata – Lelik Réka nyilatkozott:

:

Hirdetés

Szerdán 16:30-tól a Ludovika-FCSM Csata a Sopron Basket csapatához látogat a magyar bajnokság 17. fordulójában. A vendégek klubja ezúttal húzóemberükkel, Lelik Rékával készített interjút, aki előszőr is a csapat jelenlegi állapotáról számolt be.

“Sorra jöttek a mérkőzések az elmúlt időszakban, a mi keretünk pedig elég hiányos volt, küzdöttünk nehézségekkel. Nem mondhatom sajnos, hogy a maximumot kihoztuk magunkból, hiszen voltak olyan vesztes mérkőzések, amiket meg kellett volna nyernünk – gondolok itt például a Vasas elleni vereségre. Ennek ellenére azt gondolom, hogy helytállt a csapat.

Nyolc bevethető játékossal szerda-szombat ritmusban játszani elég fárasztó, – ezt éreztük is magunkon – emellett pedig ott volt a nyomás is, hogy nem veszíthetünk el több játékost, mindenkinek egészségesnek kell maradnia. Ilyen szempontból volt rajtunk egy plusz felelősség is. Nagyon remélem, hogy ezen az időszakon mostmár túljutottunk, és innen már csak felfele vezet az út.”

Ahogy arról a Ludovika-FCSM Csata vezetőedzője, Tursics Krisztián is nyilatkozott, nem vagyunk könnyű az együttes helyzete, hiszen a szezon elejéhez képest három mezőnyjátékos is kiesett a keretükből, éppen ezért meg kellett oldani a pótlásukat. A fővárosi együttes a csütörtöki napon hivatalosan is bejelentette Japreece Dean igazolását, akitől legfőképpen azt várják, hogy energiát hozzon a játékukba. Emellett több képességét is kamatoztatni szeretnék: kosarakat kell szereznie, gólpasszokat adni, lepattanózni, és a védekezésből is ki kell vennie a részét.

“Nekem abszolút pozitív benyomásaim vannak róla. Személyében mi egy teljesen pozitív embert ismerhettünk meg, kedves, közvetlen és mindig mosolyog, emellett pedig egy teljesen más karakter, mint amilyen mi vagyunk – pozitív értelemben. Nagyon jó dolognak tartom, hogy sikerült egy olyan játékost hozni, aki másban jó. Japreece egy rendkívül agilis játékos, és azt mondanám, hogy főbb erőssége a passzolás. Remélem, hogy a csapat hasznára lesz, és feljebb tud majd minket vinni egy lépcsőfokkal.” – mondta el őszinte véleményét a Ludovika-FCSM Csata legújabb játékosáról Lelik Réka, majd gondolatmenetét a következő forduló mérkőzésével folytatta, amit a címvédő Sopron Basket ellen fognak játszani.

“Mondhatni semmilyen tét nem nyomja a vállunkat, illetve olvasható volt, hogy nem teljes kerettel fognak ellenünk kiállni. Mivel mi sem, így mindkét résztvevő csapat hátrányos helyzetből fog indulni. Ismervén a Sopront, ennek ellenére is egy nagyon kemény küzdelmet várok, hiszen minden mérkőzésre maximálisan felkészülnek, minden meccset komolyan vesznek és a végsőkig küzdenek – teljesen mindegy mik a körülmények.

Nyílván papíron nem mi vagyunk az esélyesek, de talán egy kicsit csilloghat a szemünk, a hiányzóik miatt lehet esélyünk egy szoros találkozóra. A Győr az előző fordulóban megfogta őket, ami szintén azt mutatja, hogy ők is emberből vannak. Nem lehet tudni, hogy egy ilyen, pár pontos vereség – illetve a jelenlegi helyzetük – milyen hatással lehet rájuk, de mivel a Sopronról van szó, biztos nem fogják magukat megadni. Mi viszont, természetesen, mint minden mérkőzésen, nyerni szeretnénk.

Ahhoz, hogy egy szoros meccset tudjunk velük játszani – adott esetben akár nyerni is – maximális koncentrációra van szükségünk. Amivel egész évben hadilábon állunk, az a lepattanózás, ellenük viszont azon is hatalmas hangsúly lesz, hiszen rendkívül magasak és atletikusak. Nem lehetnek üres járataink, mert ideig-óráig talán tudunk kompenzálni a dobásainkkal, de ez egy Sopron elleni győzelemhez kevés – abszolút a védekezésen és a lepattanózáson lesz a hangsúly.”

Hirdetés