Hirdetés
Magyarország

A címvédő Sopront fogadja a Csata:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Vasárnap 18 óra 30 perctől a Ludovika-FCSM Csata a Sopron Basket együttesét fogadja a bajnokság 6. fordulójában.

A mérkőzésre való ráhangolódásként a klub videós összeállításában Tursics Krisztián még visszatekintett az Orman Genclik otthonában megvívott találkozóra, ahol 70-52-re maradt alul a fővárosi együttes.

“Koncentrálnunk kell a következő mérkőzésre. A hibáinkat javítani kell. Ami jobban zavar, hogy hozzáállásbeli problémák voltak. Megilletődve, dekoncenráltran kosárlabdáztunk és ez eredményezte a szokásos problémát, hogy nem működött a támadójátékunk úgy, ahogy kellett volna. Amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk, hogy oda kell figyelnünk, az nem működött. El kell gondolkozni az egész csapatnak és egy teljesen más arcunkat kell mutatni a soron következő mérkőzésen. Leginkább ezzel foglalkozunk, hogy javuljunk ebből a szempontból.” – mondta a Csata szakvezetője, akit arról is kérdeztek, hogy az első hetek ponterős teljesítménye után az utolsó három mérkőzésen 52, 66 és 52 pontot ért el a csapata.

“Olyan ellenfelekkel játszunk, akiknek jóval nagyobb európai tapasztalata van, nagy játékerőt képviselnek. Most szembesültünk azzal, hogy milyen az igazi nyomás, jó csapatok ellen kosárlabdázni. Emiatt van, hogy a támadójátékunk akadozik és nincsenek meg a könnyebb dobóhelyzetek és pick and roll szituációk, akár kiosztásból dobások, amik az előző mérkőzéseken megvoltak. Azt kell elemeznünk: hogy tudunk ilyen csapatok ellen is eljutni oda olya szintre, hogy működjön a támadójáték is.” – fogalmazott Tursics Krisztián.

Fotó: FIBA.Basketball

A törökországi túra után két teljes nap állt a Csata rendelkezésére. “Készülünk, készülünk. Pénteken és szombaton is rövid időnk volt. Leginkább a saját megszokott problémáinkkal foglalkozunk. Megpróbálunk szintet lépni és egy jobb arcunkat mutatva, jobb attitűddel jobb játékot nyújtani a Sopron elleni bajnoki mérkőzésen.” – tette hozzá Tursics Krisztián, majd így folytatta:

“Semmilyen teher nem nyom minket. A bajnokot fogadjuk, egy olyan Sopront, amelyik az Euroligában sem kapott ki. Európa szinten topcsapatról beszélünk. A saját dolgainkban szeretném, hogy előre lépjünk és olyan hozzáállással kosárlabdázzuk, ami nem megilletődöttséggel jár. Próbáljuk felvenni a kesztyűt és nem megilletődöttséggel kosárlabdázni ilyen csapat ellen.”

Tursics Krisztiánt arról is kérdezték, hogy mit lehet tanulni a Sopron elleni mérkőzésen.

“Más szinten edződnek és ez agresszivitásban biztosan meg fog jelenni. Védekezésben, támadásban más szinten kosárlabdáznak, mint a magyar bajnokság. Ebből mindenképp lehet tanulni. Nekünk bele kell állni a párharcokba és fel kell venni a kesztyűt, akármilyen ellenféllel találkozunk és a legjobbunkat ki kell hozni. Akkor pedig bármi lehet.” – tette hozzá a Csata vezetőedzője, majd zárásul arról beszélt, mi szükséges a szoros mérkőzéshez.

“Ha javulunk, jobb játékot tudunk játszani és előre lépünk bizonyos paraméterekben, akkor már elégedett lennék a mérkőzéssel. Ha mindenféle nyomás nélkül egy szorosabb meccset tudunk játszani, az mindenképpen egy pozitív dolog lenne.” – összegzett Tursics Krisztián.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés