Hirdetés
Archivum

A Connecticut és a Notre Dame jutott a Final Four-ba:

:

Hirdetés

A regionális döntõk második napján nem született meglepetés, a két elsõ helyen rangsorolt csapat a Connecticut és a Notre Dame jutott a Final Four-ba. Az egyetemi nõi kosárlabdázás történetében második alkalommal rendeznek négyes döntõt a négy régió elsõ helyen rangsorolt csapataival.

A kingstoni régióban a Connecticut a Kentucky gárdájával csapott össze. Hullámzó mérkõzés volt, 9-0-val kezdett a Connecticut, majd az elsõ félidõ végjátékára egyenlített a Kentucky. A második félidõ elején egy 12-1-es futással 48-47 után 60-49-re növelte elõnyét a Connecticut és ez döntõnek bizonyult. Az UConn 80-65-ös sikerébõl Tiffany Hayes 22 ponttal vette ki a részét, de a csapat másik ásza Mosqueda-Lewis is 18 pontig jutott.

A raleigh-i régióban a Notre Dame a Connecticutnál is könnyebben jutott a négyes döntõbe. A Maryland egy pillanatig nem tudta megnehezíteni a sokkal jobb erõkbõl álló Notre Dame életét. Már az elsõ félidõ közepén 15 pontos különbség alakult ki. A 41-20-ról induló második félidõben pedig még tovább nõtt a különbség, miután európai szemmel kicsit furcsának tûnõ módon, a kezdõ ötösét szinte végig játszatta a Notre Dame szakmai stábja. A 80-49-es végeredményt hozó találkozón a legeredményesebb a tripla-duplát (22 pont,10 lepattanó, 10 gólpassz) elérõ Skylar Diggins volt.
 

Eredmények

Kingston régió
#1 Connecticut – #2 Kentucky 80-65

Raleigh régió
#1 Notre Dame – #2 Maryland 81-69

A Final Four párosítása és programja

Április 2., hétfõ
#1 Connecticut – #1 Notre Dame 0:30
#1 Baylor – #1 Stanford 3:00

Április 4., szerda
Döntõ
 

Hirdetés