Hirdetés
Archivum

A Connecticut nyerte a Big East konferenciát:

:

Hirdetés

Magyar idõ szerint szerdán hajnalban rendezték a NCAA nõi kosárlabda bajnokságában a Big East konferencia döntõjét, melyet hazai pályán a Connecticut Egyetem csapata nyert meg. Geno Auriemma együttese 73-64 arányban verte a Notre Dame Egyetem gárdáját.

Pénteken kezdõdött a Connecticut Egyetem csarnokában a Big East konferencia végjátéka. A konferencia négy legjobb együttese csak a vasárnapi negyeddöntõk során kapcsolódott be a küzdelmekbe. Ezek a találkozók nem hoztak meglepetést, a legjobb négy közé a négy kiemelt jutott.

Az elõdöntõkben tehát Connecticut-Rutgers és Notre Dame-De Paul mérkõzéseket rendeztek. A Connectiuct Maya Moore 22 pontjának köszönhetõen végig vezetve 75-51-re hozta a találkozót és ezzel magabiztosan jutott a fináléba. A másik ágon a Notre Dame és De Paul fordulatos csatát vívott, elég ha azt emeljük ki, hogy a második félidõben 5 pontnál nagyobb különbség nem volt a gárdák között. Végül a kiélezett végjátékban a Notre Dame játékosai maradtak higgadtabbak, így 71-67-re nyertek és õk készülhettek a nagy favorit ellen.

A finálé a vártnál szorosabban alakult. Az elsõ félidõben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a második félidõ elején 41-40-es Connecticut vezetésnél Geno Auriemma hölgykoszorúja egy 11-0-s futást csinált, amivel úgy nézett ki, hogy eldõlt a csata. Az utolsó 5 percre érkezve azonban 58-55-re felzárkózott a Notre Dame, sõt 3 perccel a lefújás elõtt is csak 5 pont volt a differencia. A végjátékban azonban érvényesült a Connecticut játékosainak klasszisa, bedarálták ellenfelüket és végül 73-64-re megnyerték a nagy sportélményt adó döntõt.

A találkozón Stefanie Dolson 24 és Maya Moore 22 pontot szerzett a gyõztes gárdából.


Eredmény

Notre Dame – Connecticut 64-73 (31-32)    Statisztika

A konferenciák döntõinek sorozata március 13-án zárul. Ekkor teljes eredménylistával jelentkezünk,minden konferencia gyõztesérõl beszámolunk és vázoljuk a folytatást is.
 

Hirdetés