Hirdetés
USA

A Connecticut Sun ellen nem lesz könnyű dolga a Las Vegas Aces-nek:

:

Hirdetés

Vasárnap magyar idő szerint 19 órától megkezdődik a Las Vegas Aces (1.) és a Connecticut Sun (7.) WNBA elődöntő párharcának első mérkőzése, mely az egyik fél harmadik sikeréig tart.

Az első két kör egymeccses párharcai után ezúttal már klasszikus play-off csata jön. A Las Vegas Aces alapszakasz-győztesként az első két körben kiemelt volt, míg a Connecticut Sun előbb a Chicago Sky-t, majd a Los Angeles Sparks-t búcsúztatva jutott az elődöntőbe. Az idei szezonban lényegében a magasabb rangsorolással ez a kiemelés az egyetlen igazi lépéselőny. A hazai pályáról most nem beszélhetünk.

Az Aces 18 győzelemmel és 4 vereséggel zárta az alapszakaszt, míg a Sun 10 sikerrel és 12 vereséggel futott be a 7. helyre. A 12 vereségből azonban hatot még közvetlenül a szezon legelején gyűjtöttek. Az, hogy eljuttak az elődöntőig, az előzetes esélylatolgatások alapján egyik csapattól sem meglepetés.

Az Aces adja az MVP-t A’ja Wilson személyében, illetve Angel McCoughtry-t szerződtették, így Liz Cambage és Kelsey Plum hiányát is elbírták. A Sun keretét nézve Jonquel Jones döntésével kellett megbirkózni, aki önként jelezte, hogy a járványhelyzet miatt nem kíván pályára lépni. Alyssa és Jasmine Thomas maradt, Brionna Jones szintet lépett, míg DeWanna Bonner és Briann January rutint hozott az új érkezők közül. Kedvezőtlenül jött ki, hogy January csak a szezon második felére tudott csatlakozni.

A Las Vegas Aces kerete az egyik legmélyebb. A kezdőötös 53.8 pontot átlagol, míg a kispad 35.0 pontot. Ezzel szemben a Sun cserejátékosai mindössze 18.9 pontot jegyeztek eddig átlagban meccsenként. A statisztikai adatok alapján (a 40 percre vetített labdabirtoklások számát figyelembe véve) az Aces játszik a legmagasabb ritmusban, amit a rotációs lehetőségeik miatt meg is tehetnek, míg a Sun csak a 9. a mezőnyben. Nekik jobban kell gazdálkodniuk a kezdőötössel.

A WNBA összehasonlítása kiemeli, hogy egyik csapat sem vállal sok triplát. Bár az Aces a kevés lehetőségét arányaiban jó százalékban értékesíti. A Sun pedig éppen a Los Angeles kiejtésekor ért el szezoncsúcsot a hárompontosokban. Erre most is szükség lehet. Összességében az Aces esélyes, de a Sun rutinja és a rájátszás első két körében mutatott játéka rengeteget érthet. Szorossá tehetik a párharcot.

Fotó: WNBA