Hirdetés
Archivum

A Connecticut Sun sikerével indult a WNBA elõszezonja:

:

Hirdetés

A Connecticut Sun és az Egyesült Államokban túrázó kínai válogatott összecsapásával kezdetét vette a WNBA elõszezonja.

Nyakunkon a WNBA idei évadja, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy péntek hajnalban elrajtolt az elõszezon. Az az elõszezon, amelynek a legtöbb sportághoz hasonlóan a hölgyek profi ligájában sincs szinte semmi jelentõsége. Messzemenõ következtetéseket az itt látottakból levonni nem lehet, inkább csak a pikáns mérkõzésekre érdemes figyelni, mint amilyen a kínai válogatott vendégjátéka vagy éppen az Atlanta Dream manchesteri fellépése lesz.

A péntek hajnali összecsapáson a még igencsak épülõben lévõ Connecticut Sun végig vezetve verte az olimpiai kvalifikációról is döntõ Ázsia Bajnokságra készülõ kínaiakat. A mérkõzésen már a szünetben 54-28 volt az állás és ez a különbség a végére sem olvadt el. Végül 101-63-ra nyert a Connecticut, melynek a bõ keretében szereplõ összes játékos lehetõséget kapott. A találkozón pályára lépett a pécsiek jó ismerõse Kelsey Griffin is, aki közel 16 percet töltött a parketten és ez idõ alatt 13 pontot és 7 lepattanót szerzett.

A 4666 nézõ elõtt rendezett összecsapás legjobbjának Asjha Jones bizonyult, aki 16 perc alatt 11 pontot szerzett, úgy, hogy nem hibázott dobást. A 21 labdát eladó és 20 triplakísérletébõl mindössze 5-öt értékesítõ kínaiak rengeteg hibával játszottak, így még megnehezíteni sem tudták ellenfelük dolgát.

Eredmény

Kínai – Connecticut Sun 63-101

Hirdetés