Hirdetés
Hirdetés
Európa

A Covid ismét közbeszólt:

:

Hirdetés

Szombaton a Spanyolország – Olaszország és a Belgium – Görögország felkészülési mérkőzéseket is törölni kellett. Mindkét helyszínen a Covid szólt közbe.

A Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) a hivatalos honlapján közleményben számolt be arról, hogy a spanyol válogatott két játékosa Alba Torrens és Tamara Abalde PCR-tesztje is pozitív lett. A játékosokat pénteken tesztelték, majd szombat megismételték a tesztet. Az eredmény akkor is pozitív lett a nevezett két játékosnál, akik tünetmentesek és elkülönítették őket a csapattól.

A többi spanyol játékos és stábtag tesztje mindkét alkalommal negatív lett. A spanyol szövetség kiemelte, hogy a legfontosabb a játékosok egészsége. Folyamatosan konzultálnak arról, hogy mi legyen a következő lépés. Egy biztos, hogy a válogatottjukkal tartalékok is tartózkodnak buborékban, így a csere megoldható.

A spanyolok Valenciában felkészülési torna házigazdái. Csütörtökön 75-41-re verték Törökországot. Pénteken pedig Törökország és Olaszország csapott össze. Akkor 83-44-es olasz siker született. A szombati spanyol-olasz presztízsrangadót törölték.

A belgiumi Kortrijk városában Belgium és Görögország két felkészülési mérkőzést vívott volna. Ebből az elsőt, még pénteken este lejátszották és 61-58-as belga siker született. A második találkozót a belga szervezők közleménye szerint Covid fertőzés veszélye miatt a két csapat megállapodása alapján törölték. A játékosok már bemelegítettek és 700 néző várta a feldobást, amikor a csapatok tagjait az öltözőbe szólították – olvasható a dhnet.be tudósításában.

Nem sokkal később pedig tájékoztatták a közönséget a döntésről. A szurkolók a belépők árát visszakapják. A belga csapatnál végzett PCR-tesztek közül kettő lett pozitív, egy játékos és egy stábtag. A belgák hétfőn vonattal keltek volna útra Strasbourgba az Európa-bajnoki csoportmérkőzéseik helyszínére.

Fotó: FEB

Hirdetés