Hirdetés
Archivum

A csapat magja hosszabbított a DVTK-nál:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, az Aluinvent DVTK vezetése pénteken sajtótájékoztatót tartott. Ezen kiderült, hogy formálódik a következõ szezon kerete.

Fotó: DVTK.eu

Fotó: DVTK.eu

Az Aluinvent DVTK honlapjának tájékoztatása szerint a csapat magja együtt marad a 2019/2020-as szezonra. Medgyessy Dóra, Szücs Réka, Kányási Veronika, Maja ©koriæ, Katona Szidónia, Zele Dorina, Chanel Mokango, Kiss Angelika és Frindt Nikolett már hosszabbított. Ahogy az is hivatalossá vált, hogy az új szezonban is Cziczás László látja el a vezetõedzõi feladatokat. A szakemberrel korábban már készítettünk évértékelõ interjút, mely ITT olvasható.

Új érkezõ a DVTK-nál Pusztai Petra, aki kiváló szezont tudhat maga mögött Zalaegerszegen. A fiatal válogatott játékos a bajnoki alapszakaszban 17 találkozón 27.2 perc alatt 6.8 pontot, 2.1 lepattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt. A rájátszás hét mérkõzésén pedig 32 perc alatt 11 pont, 2.4 lepattanó és 1.6 gólpassz volt az átlaga a bajnoki bronzérmesnél.

A miskolci klub sajtótájékoztatóján elhangzott: elégedettek a WNBA-ben a Washington Mystics-nél szereplõ Shatori Walker-Kimbrough teljesítményével. Nem zárták ki a hosszabbítás lehetõségét sem. “Shatori Walker-Kimbrough jelen pillanatban is egy rendkívül jó nõi NBA csapatban játszik, gondolkodunk rajta, hogy vele is hosszabbítsunk. Probléma ugyanakkor, hogy a csapata esélyes arra, hogy megnyerje a nõi NBA-t, és az NBA bajnoki döntõjének utolsó mérkõzése jóval késõbb van, mint az Euroliga selejtezõi, amin õ így biztosan nem tudna játszani.” – idézi Völgyi Péter sportszakmai igazgató szavait a klub honlapja.

Szabó Fanni távozása már korábban hivatalossá vált. Mellette Eglė ©ulèiūtė és Aija Putnina is máshol folytatja pályafutását. Ami pedig a további igazolásokat illeti: a DVTK vezetése a négyes posztra tervez még egy meghatározó játékost szerzõdtetni. “Úgy szeretnénk összeállítani a csapatot, hogy minden posztra két hasonló képességû, jó játékosunk legyen. Most a legfontosabb célunk, hogy az Euroliga selejtezõjében eredményesek legyünk. Ha már itt a lehetõség, akkor meg szeretnénk méretni magunkat és megmutatni, hogy mire vagyunk képesek.” – zárta a sajtótájékoztatót Völgyi Péter sportszakmai igazgató .

Az Aluinvent DVTK 2019/2020-as kerete jelenleg

Frindt Nikolett
Kababik Bianka
Katona Szidónia
Kànyàsi Veronika
Kiss Angelika
Kecskès Karina
Medgyesi Dóra
Mokango, Chanel
Pusztai Petra
©koriæ, Maja
Szücs Rèka
Vègh-Dudàs Anna
Zele Dorina

Vezetõedzõ: Cziczás László

Hirdetés