Hirdetés
Archivum

A csapatmunka a szerb siker titka Marina Maljkovic szerint:

:

Hirdetés

Csütörtökön rendezik az elõdöntõket az olimpiai nõi kosárlabda tornán. Az elõdöntõbe jutott csapatok közül három kiléte a papírforma szerint alakult, hiszen a címvédõ Egyesült Államok mellett Franciaországot és Spanyolországot is mindenki a legjobbak közé várta. Szerbia azonban meglepetést okozott Ausztrália kiejtésével. Marina Maljkovic szövetségi kapitányt errõl is kérdezték riói sajtótájékoztatóján, melybõl az alábbiakban szemezgetünk.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A szerb válogatott csapatként múlta felül Ausztráliát Maljkovic szerint „Támadásban és védekezésben is az volt a feladat, hogy csapatként játsszunk. A pályán lévõ ötösnek, a kispadon ülõ játékosoknak és a szakmai stábnak is ugyanarra kellett gondolnia minden pillanatban. Még véletlenül sem léphetett ki senki az eltervezett rendszerbõl. Ezt végig megvalósították a játékosok, minden elismerésem az övék. A második fontos feladat pedig az volt, hogy figyeljünk a negyedik negyedre. Minden csapat Japán, Fehéroroszország, Brazília, Törökország kiegyenlített meccset játszott nagyon sokáig Ausztráliával, aztán a végén az ausztrálok a tapasztalatuknak és az egyéni képességeiknek köszönhetõen elléptek tõlük. Éppen ezért figyelmeztettem a csapatot, hogy a mérkõzés négyszer 10 percig tart és a negyedik negyed fog dönteni. Mindenki láthatta, hogy mi történt a végén, mekkora különbséggel, mely pillanatokban nyertük meg a meccset.” – foglalta össze a negyeddöntõ tapasztalatait Marina Maljkovic.

Az elõdöntõvel kapcsolatban a szerb kapitány bizakodó, szerinte kifejezetten jó szériában van a csapata, a játékosok önbizalommal telve várják a következõ mérkõzéseket. A spanyolokkal az elsõ fordulóban már játszott Szerbia és akkor 65-59-es spanyol siker született. „A céljaink változatlanok: játsszunk bátran, képviseljük büszkén a hazánkat. Másodszor fogunk játszani Spanyolországgal. Tudjuk, hogy mik voltak a gyengeségeink azon a meccsen és azzal is tisztában vagyunk, hogy mit kell jobban csinálnunk ahhoz, hogy egy újabb történelmi gyõzelmet arassunk. Nehéz feladat elõtt állunk, a spanyoloknak olyan topjátékosaik vannak, mint Cruz, Palau vagy Torrens, akik évek óta az Euroligában vagy WNBA-ben edzõdnek. Kiemelkedõ tehetségeket felvonultató csapat gyõzött le minket az elsõ fordulóban. Mi feljövõben vagyunk, meccsrõl meccsre jobban játsszunk. Senki sem veheti el tõlünk az akaraterõnket, azt, ahogy minden meccsen küzdünk. Innen már nincs megállás, szeretnénk tovább nyújtani a gyõzelmi sorozatunkat.” – nyilatkozta a szerb edzõnõ Rióban.

Hirdetés