Hirdetés
Archivum

A Csata az elõdöntõben, a Sopron az 5-8. helyért mérkõzik hétfõn:

:

Hirdetés

Hétfõn a keresztjátékkal folytatódnak a Sopronban zajló U16-os Bajnokok Tornájának küzdelmei. A címvédõ Csata DSE az elõdöntõben lép pályára, míg a házigazda Soproni Darazsak Akadémia az 5-8. helyért. Rövid beharangozó.

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia/Pados Noel

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia/Pados Noel

Az elõdöntõben 16 órától a Csata DSE ellenfele a BS Riga lesz. A Csata veretlen a tornán, a Zágráb (53-36), a Celje (65-54) és a Szpartak Moszkva (69-63) gárdáját múlta felül a csoportkörben. A keret legeredményesebbje eddig Rakita Lili 16.3 pontos átlaggal. A csapatstatisztikákat figyelve ki kell emelni, hogy a fõvárosiak 16 gólpasszt és 16.6 szerzett labdát átlagoltak a három csoportmeccsükön, ami ebben a korosztályban szintén remek teljesítmény. Ezzel még a riválisok kisebb magassági fölényét is hatékonyan sikerült ellensúlyozni.

Az elõdöntõben a BS Riga alakulatával mérkõzik a Csata DSE. A lettek a nyitó napon – a Csatához hasonlóan – veretlenül menetelõ olasz Basket Costától nagy arányú vereséget szenvedtek. Utána viszont az Osnabrück és a Soproni Darazsak Akadémia gárdáját is magabiztosan verték. Náluk Elizabete Bulane a húzójátékos, aki az U16-os Európa-bajnokságon 9. helyet szerzõ lett válogatott legjobbja volt. A kontinenstornán 11.6 pont, 4.9 gólpassz átlaggal zárt. Itt Sopronban is hasonló számai vannak. Egy jó szerkezetû, a lettek minden klasszikus stílusjegyét magán hordozó együttest ismerhettünk meg náluk. Komoly erõpróba lesz az ellenük megvívott hétfõi találkozó.

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia/Pados Noel

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia/Pados Noel

A Soproni Darazsak Akadémia csapata hétfõn 10 órától a Celje ellen lép pályára. A soproni fiatalok a BBC Osnabrück ellen 63-53-as sikert arattak a csütörtöki nyitányon, utána pedig két kiváló játékerõt képviselõ riválissal mérkõztek. Az olasz Basket Costa alakulatától 85-54-es, míg a BS Rigától 75-39-es vereséget szenvedtek. Az egyéni statisztikákat nézve Pfeiffer Virág 15, míg Gyöngyösi Janka 13.6 pontot átlagolva a legeredményesebb. A csapatstatisztikákat szemlélve pedig ki kell emelni a kereken 42-es lepattanó-átlagot és az eredményes büntetõzést.

A Celje szoros meccsen szenvedett vereséget a Csatától és a Szpartak Moszkvától, míg a Zágrábot legyõzték. Körbeverés után végeztek a „B” jelû négyes negyedik helyén. A szlovénok legismertebb mûhelyébõl ezúttal is agresszív, gyors gárda érkezett, akik ellen nehéz feladat elõtt állnak a soproniak. Ahogy a korosztályos válogatottjuk szerényebb nyári szereplése mutatja – az U16-os B-divízióban nyolcadik helyen zártak és így nem tudtak visszajutni a legjobbak közé -, most ebben a generációban a korábbiakhoz hasonló kiemelkedõ egyéniségük kevesebb. A Bajnokok Tornáján Sophie Gbemoutor remekel 12.6-os pontátlaggal. Augusztusban az U14-es Slovenia Ball tornán, ahol a legtöbb gólpasszt kiosztó játékos különdíját éppen Pfeiffer Virág vehette át, a legtöbb lepattanót gyûjtötte. Akkor az átlaga kiemelkedõ 12.67 lett.

Ajánló: a szervezõk galériája a csoportmérkõzésekrõl

A hétfõi program és linkek az élõ eseménykövetéshez

5-8. helyért

10:00 Soproni Darazsak Akadémia (A3) – ZKK Cinkarna Celje (B4) Online statisztika
12:00 BBC Osnabrück (A4) – WBC Tresnjevka 2009-Zagreb (B3) Online statisztika

Elõdöntõk

14:00 Basket Costa (A1) – Sparta&k Moscow Region-Vidnoje (B2) Online statisztika
16:00 BS Riga (A2) – Csata DSE (B1) Online statisztika

Hirdetés