Hirdetés
Archivum

A Csata DSE bebiztosította az ANB elsõ helyét:

:

Hirdetés

Szombaton este rendezték a Csata DSE és a BEAC-Újbuda rangadóját az Amatõr Bajnokságban. A Csata DSE 72-67-re legyõzte közvetlen üldözõjét és ezzel matematikailag is bebiztosította elsõ helyét a sorozatban.

Ahogy azt a beharangozónkban már kiemeltük, óriási tét mellett dobták fel a labdát a találkozón. A Csata DSE egy gyõzelemmel bebiztosíthatta elsõ helyét, míg a BEAC-Újbuda egy sikerrel beérte volna riválisát és reális esélyt teremtett volna magának a címvédésre. Az elsõ percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a negyed végéhez érkezve 3-5 pontos elõnyre tett szert a BEAC. Szabó Dóra remekelt, aki mindhárom triplakísérletét értékesíttette ekkor. 10 perc után 24-21-es állást regisztrálhattunk. A második szakasz elején Angyal Barbara ponterõs játékával fordított a Csata DSE és onnantól váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A félidõben 38-38 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyedben 42-40-es BEAC elõny után három triplával került lépéselõnybe a Csata DSE. Amikor Angyal megszerezte 22. pontját is a mérkõzésen, 53-48-ra ment a listavezetõ. Pusztai Petra és Szabó révén azonban tartotta a lépést a BEAC. A negyedik negyed eleje újabb fordulatokat tartogatott. Három és fél percig nem talált be a BEAC, ez idõ alatt 60-52-re növelte elõnyét a Csata DSE. A folytatásban a 29 egységig jutó Pusztai eredményes játékával 63-62-nél fordított a BEAC. A Csata DSE azonban a végjátékban pontosabbnak és valamivel higgadtabbnak bizonyult, így 72-67-re behúzta az elsõ helyet érõ gyõzelmet.

Eredmény
Csata DSE – BEAC Újbuda U23 72-67 (21-14, 17-14, 17-14, 17-15)

Statisztika

Hirdetés
Hirdetés