Hirdetés
Archivum

A Csata DSE lesz a Vasas Akadémia ellenfele a kadett döntõben:

:

Hirdetés

A Nemzeti Leány Kadett Bajnokság „A” döntõje során a fináléban a Csata DSE és a Vasas Akadémia méri össze az erejét. A második elõdöntõben a Csata DSE 90-54-re múlta felül a KSC Szekszárdot.

Fotó: BEAC / Girgász-Baumgartner

Fotó: BEAC / Girgász-Baumgartner

A Csata DSE az A-csoport megnyerésével veretlenül jutott az elõdöntõbe, míg a KSC Szekszárd a Vasas mögött lett második a „B” jelû négyesben. Az elsõ percekben 11-4-es elõnyre tett szert a Csata DSE, de a szekszárdiak a játékrész hajrájára utolérték riválisukat. A végül 22-18-ról induló második etap eleje is még szorosabban alakult. 25-23 után azonban állva hagyta riválisát a Csata DSE. A félidõig 17-2-es sorozatot csinált a címvédõ, ami döntõnek bizonyult.

A harmadik negyedben, melynek 42-25-rõl vágtak neki a csapatok, gyorsan nõtt a különbség. Ezt a szakaszt végül 28-11-re hozta a Csata DSE. A negyedik negyedben már kiegyenlítettebb mederben zajlott a küzdelem. Mindkét szakmai minden nevezett játékosának lehetõséget biztosított, hiszen vasárnap a kulcsemberekre nagy feladatok várnak. A 90-54-es gyõzelme alkalmával a Csata DSE legeredményesebbje a 20 pontos Dénes Anna lett. Szekszárdi oldalon Vincze Nikolett zárt 11 ponttal.

Vasárnap 15 órától a döntõben a Csata DSE a Vasas Akadémiával mérkõzik, akik az elõdöntõben a DVTK Akadémiát gyõzték le magabiztosan. Ennek megfelelõen a bronzéremért Szekszárd – DVTK találkozóra kerül sor 13 órától.

Eredmény
Csata DSE – KSC Szekszárd 90-54 (22-18, 20-7, 28-11, 20-18)

Statisztika

Hirdetés