Hirdetés
Archivum

A Csata DSE lett a bajnok a serdülõknél:

:

Hirdetés

A Nemzeti Leány Serdülõ Bajnokság fináléjában a Csata DSE 89-53-ra gyõzte le a Vasas Akadémiát. Ezzel a Csata DSE Tursics Krisztián irányításával a tini és a junior (BEAC-Csata) után a serdülõk között is aranyérmet szerzett.

Fotó: BEAC

Fotó: BEAC

Az eddigi játéknapok tapasztalatai alapján a mezõny jelenlegi két legerõsebb csapata jutott a fináléba. A Csata DSE kezdte jobban a találkozót és 14-4-nél már 10 egység volt a két együttes között. Az elsõ szakasz végén 21-11 állt az eredményjelzõn.

A második negyedet 7-2-vel kezdte a Vasas és megfelezte a hátrányát. Parázs küzdelem zajlott a pályán. Szervezett védekezéssel kifejezetten kemény, éles meccsre kényszerítette a Vasas a mezõnybõl kiemelkedõ Csata DSE-t. Végül a félidõ hajrájában 31-26 után tudott Tursics Krisztián együttese ismét jobban elszakadni. A félidõre 43-30-nál alakult ki az elsõ 20 perc legnagyobb különbsége.

A döntést a harmadik negyed elsõ percei hozták meg, ahol 12-3-as sorozattal 55-33-ra lépett el a Csata DSE. Nem túlzás úgy fogalmazni, hogy a játékban talán az egész hétvége legjobb 10 percét láttuk. A Csata végül 32-9-re nyerte ezt a periódust. Az utolsó 10 perc már ismét kiegyenlítettebb játékot hozott, melynek végén 89-53-as sikerrel szerezte meg a bajnoki címet a Csata DSE.

Az eredményhirdetés alkalmával kiosztották az egyéni díjakat.

Az All Star csapat tagjai:
Rozmán Lilla (Széchenyi KA)
Vincze Nikolett (KSC Szekszárd)
Dombai Réka (Vasas Akadémia)
Madár Eszter (Csata DSE)
Boros Júlia (Csata DSE)

A döntõ MVP-je: Madár Eszter (Csata DSE, 36 IBM)

A döntõ eredmény és statisztikája
Vasas Akadémia – Csata DSE 53-89 (11-21, 19-22, 9-32, 14-14)

A 2016-17-es Nemzeti Leány Serdülõ Bajnokság Döntõjének végeredménye

1. Csata DSE
2. Vasas Akadémia
3. KSC Szekszárd
4. Török Flóris – Törekvés SE
5. Széchenyi Akadémia KA Gyõr
6. DVTK-ÉLKSK
7. Soproni Darazsak Akadémia
8. MTK Budapest

A bajnokcsapat tagjai: Boros Júlia, Dénes Anna, Habling Lara, Hajdó Fanni, Kardos Kata, Krasovec Lili, Kriston Tímea, Madár Eszter, Orosz Zsófia, Pánczél Ilona, Rakita Lili, Telegdy Zsófia, Tóth Fruzsina, Várszegi Réka.
Vezetõedzõ: Tursics Krisztián, másodedzõ: Pálvölgyi Anett.

Beszámoló a bronzmérkõzésrõl

Beszámoló az 5-8. pozícióért rendezett helyosztókról

Hirdetés