Hirdetés
Archivum

A Csata DSE nyerte a serdülõ bajnokságot:

:

Hirdetés

Megvédte bajnoki címét a serdülõknél a Csata DSE. A Nemzeti Leány Serdülõ Bajnokság vasárnap délutáni gyõri fináléjában a Csata DSE 78-54-re legyõzte a Zsíros Akadémia Kõbánya együttesét.

A döntõben a torna két veretlen csapata mérkõzött. A Csata DSE és a Zsíros Akadémia Kõbánya legutóbb április közepén a Fõtábla harmadik fordulójában mérte össze az erejét. Akkor magabiztosan nyert a Csata DSE, mely ezúttal is igyekezett magához ragadni a kezdeményezést már az elsõ negyedben. Ebben a szakaszban a legnagyobb különbséget 15-6-nál jegyezhettük fel.

Az elsõ negyed végére 16-12-re még felzárkózott a Zsíros Akadémia, majd a második etap elején 18-17-nél a vezetést is átvették. A folytatásban azonban ismét a Csata DSE került fölénybe, a 10 pontot is átlépte a differencia. A félidõben 34-22 állt az eredményjelzõn.

A harmadik etap elsõ találatát még a Zsíros Akadémia szerezte, majd innen egy 13-0-s sorozattal 47-24-re lépett el a Csata DSE. Ez a futás döntõnek bizonyult. A játékrész végén már 60-36-os állást rögzíthettünk. Az utolsó 10 percben ismét kiegyenlítettebb mederben zajlott a küzdelem. A Csata DSE magabiztosan szerezte meg a bajnoki címet, de a Zsíros Akadémia is egy rendkívül eredményes szezont zárt.

Eredmény
Zsíros Akadémia Kõbánya – Csata DSE 54-78 (12-16, 10-18, 14-26, 18-18)

Statisztika

A torna végeredménye

1. Csata DSE

2. Zsíros Akadémia Kõbánya

3. Soproni Darazsak Akadémia/A

4. Széchenyi KA

5. Vasas Akadémia/A

6. DVTK Akadémia/A

7. KSC Szekszárd

 

8. Kosárlabda Akadémia Pécs/A

A torna All-Star csapata

Ferenczi Kata (Széchenyi KA)
Gelei Karola (Csata DSE)
Holcz Rebeka (KSC Szekszárd)
Pfeiffer Virág Angyalka (Soproni Darazsak Akadémia)
Sándor Alexandra (Zsíros Akadémia Kõbánya)

A Döntõ mérkõzés MVP-je

Farkas Szonja (Csata DSE)

Hirdetés