Hirdetés
Magyarország

A Csata otthonában is nyert, elődöntős a PEAC

Ludovika-FCSM Csata - NKA Universitas PEAC 58-84 (15-21, 12-20, 15-28, 16-15)

Negyeddöntő, 2. mérkőzés
Budapest, Ludovika Aréna
Földházi T., Tóth C., Frányó P. (Schäffer B.)

Ludovika-FCSM Csata: Horváth 12/12, Lelik 9/9, Zele 2, Hegedűs 14/6, Böröndy 6/3. Csere: Angyal, Strausz 1, Toman D. 14/12.

NKA Universitas PEAC: Kiss 20, Nelson 20, Marshall 8/6, Wentzel 7/3, Dudasova 12/9. Csere: Sarok 7/3, Simon, Szücs 5/3, Selcova 2, Brajkovic 3.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 az NKA Universitas PEAC javára.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés

Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő párharc második felvonásán az NKA Universitas PEAC 84-58-as győzelmet aratott a Ludovika-FCSM Csata otthonában. Ezzel a pécsiek 2-0-val lezárták a negyeddöntőt és készülhetnek az elődöntőre, ahol az Atomerőmű KSC Szekszárd – Vasas Akadémia párharc győztese lesz a riválisuk.

Chelsea Nelson duplájával az első támadásból előnybe került a PEAC, de erre Horváth Bernadett azonnal válaszolt egy triplával. A párharc első felvonásának első negyede Pécsett szorosan alakult. Ez az első percekben a fővárosban sem volt másként, de jellemzően már ebben a periódusban is a PEAC akarata érvényesült. A pécsieknek 6-3-nál, 10-7-nél és 13-9-nél is akadt egy kisebb megugrásuk, ezekre azonban még válaszolt a Csata. Végül 13-12-es állást követően Kiss Virág, Chelsea Nelson és Sarok Nikolett révén 8-0-val 21-12-re ellépett a PEAC. A negyed végjátékában triplával szépített a Csata, de 10 perc után így is 21-15-re mentek a pécsiek. A második szakasz elején Kiss Virág másfél perc alatt 7 pontot értékesített és ezzel 28-15-nél megerősítette csapata fölényét. A palánk alatt óriási pécsi dominanciát láthattunk.

Nem telt el három perc, amikor Chelsea Nelson duplája után 30-15-nél már kétszer annyi pontjuk volt a vendégeknek, mint a hazaiaknak. A Csata kosárcsendjét Hegedűs Janka triplája törte meg, majd Böröndy Vivien és Lelik Réka 33-22-re felhozta a házigazdát. Sőt, amikor Lelik Réka második triplája célt ért, 33-25-nél úgy nézett ki, hogy akár nyitott lehet az összecsapás. Chelsea Nelson után megvillant triplából Nikola Dudasova és Ty Marshall is betalált. 40-27-nél így ismét kétszámjegyű előnnyel gazdálkodhattak Csirke Ferenc tanítványai. A félidőt Nikola Dudasova büntetője zárta, amivel 41-27-re ment a PEAC. Egy ilyen hullámzó második negyed után óriási kérdés volt, hogy milyen irányba indul el a harmadik etap. Ty Marshall és Wentzel Nóra triplájával egyértelművé tette a meccset a PEAC. Azóta már tudjuk, hogy a Csatának nem volt esélye nyílttá tenni a folytatást. A hazaiak három és fél percig mindössze egy büntetőt értékesítettek és ez idő alatt 54-28-ra elléptek a pécsiek.

Amikor a harmadik szakasz felénél Szücs Réka triplája célt ért, 59-31-nél már a 30 pontot ostromolta a különbség. A Csata oldaláról Horváth Bernadett, Lelik Réka és Hegedűs Janka egy-egy sikeres távoli dobását jegyezhettük fel, de összességében tartósan 20 pont felett állandósult a differencia. A záró etapnak 69-42-ről futottak neki a felek. Toman Dóra triplájával 69-45-re szépített a Csata, de erre Chelsea Nelson és Nikola Dudasova válaszolt, 75-45-nél kialakítva a 30 pontos különbséget. Toman Dóra nagy kedvvel játszott, egymaga 11 pontot, közte három triplát szerzett. Böröndy Vivien is betalált távolról a végjátékban. Ennek megfelelően az eredményt tekintve kiegyenlített negyedet láthattunk, de a pécsi fölényhez nem fért kétség. Ilina Selcova is megszerezte első pontjait az utolsó három percbe érve. A PEAC újabb fölényes győzelmet ünnepelhetett a párharcban és 2-0-val lépett tovább.

Hirdetés