Hirdetés
Magyarország

A Csata sikere a sereghajtó otthonában

PINKK Pécsi 424 - Ludovika-FCSM Csata 77-83 (15-25, 25-22, 16-21, 21-15)

Bajnokság, 13. forduló
Kozármisleny, Kozármislenyi Sportcsarnok
Söjtöry Tamás Ferenc, Kovács Nimród János, Dr. Oláh Márk

PINKK Pécsi 424: Mujovic 26/6, Szücs 5/3, Jáhni 21/15, Vincze -, Davis 14. Csere: Kovács 6, Horváth 3, Révész 2, Zsilinszky -.

Ludovika-FCSM Csata: Horváth 12/9, Lelik 22/9, Zele 22, Angyal 2, Gyöngyösi 5/3. Csere: Strausz -, Hegedűs 9/3, Böröndy 11/3.

Hirdetés

A magyar bajnokság 13. fordulójának szerdai mérkőzésén a PINKK Pécsi 424 a Ludovika-FCSM Csatával vívott meg. A találkozó 77-83-as eredménnyel végződött Tursics Krisztián csapata javára.

A mérkőzést Mujovic találatai indították, majd Davis is csatlakozott csapatukból, így összesítésben a PINKK 6-2-es hajrával nyitotta a találkozót. A budapestiek végül Lelik Réka és Gyöngyösi Janka pontjaival tudtak felzárkózni (6-4).  A vezetést végül 6-8-nál vette át Tursics Krisztián együttese, Lelik ziccerével, amit labdaszerzés után dobott. Ekkor hazai időkérés következett. Jót tett a rövid pihenő a PINKK-nek, ugyanis visszatérve rögtön Jáhni Zsófia talált be távolról. Itt azonban sorozatban kétszer is a vendégek voltak sikeresek, amivel 9-13-ra változtatták az állást – Hegedűs Janka hárompontosa után. Ezután tovább folytatta a magabiztos játékot a fővárosi együttes, 9 pontra növelték előnyüket (13-22). Bár a különbség vészesen közelített a 10 ponthoz, a pécsiek eddig tőlük nem látott koncentrációval játszottak. A nagyszámú differenciát végül Horváth Bernadett triplája alakította ki (13-25). Ekkor Kovács Kitti szépített két büntetőjével, így az első negyed 15-25-ös eredménnyel zárult.

A második játékszakasz elején Révész Luca és Horváth Bernadett váltottak kosarakat, majd Böröndy Vivien is betalált távolról (17-31), ezzel pedig egyre jobban növelte előnyét Tursics Krisztián együttese. A második negyedben a felek közötti különbség 15 pont környékén állandósult, az ötödik percben 25-38-as állást regisztrálhattunk. Míg a pécsiek teljesítménye kiegyensúlyozottan eloszlott, a Csatából Lelik Réka magaslott ki 12 dobott pontjával. 30-39-nél a hazaiak ismét 10 pont alá férkőztek, így a budapestiek vezetőedzőjének kellett időt kérnie, hogy rendezze csapata sorait. A folytatásban előszőr Zele Dorina talált be, majd a felek hárompontosokat váltottak – illetve, Jáhni Zsófia triplája után vezetőedzője Bekk Zsanett kért időt (36-44). Visszatérve főként büntetőkkel javított a PINKK együttese, így a félidő végül 40-47-es eseménnyel végződhetett – a Csata előnye csupán 7 pont volt a tabella sereghajója ellen.

A térfélcserét követően az első kosarat Zele Dorina szerezte meg a Csata oldalán. Ám a kontratámadásban Jáhni Zsófia volt sikeres távolról, így a felek közötti különbség hat pontra csökkent. 48-55-nél Davis szerzett kosarat és Zele szerezte meg a 14. dobott pontját – ezzel pedig a mezőny második legeredményesebb játékosa lett. 48-59-nél a felek közötti különbség ismét 10 pont fölé nőtt, ezért a hazaiak kértek időt. A hátralévő időben a Csata érvényesítette akaratát, amivel a papírforma is egyre jobban megmutatkozott. A záró szakaszt végül 56-68-as állásról kezdődhetett – 12 pontos budapesti előnyről. Az utolsó negyedet tekintve a csapatok fej-fej elvett haladtak, minden egyes kosárra kosár volt a válasz, így azonban a pécsiek nem tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz. 63-74-nél Jáhni Zsófia szerezte meg ötödik hárompontosát, amikkel összesen 21 dobott pontig jutott. Ezután Horváth volt sikeres közelebbről – akit egyben faultoltak is dobás közben – így a PINKK ismét 10 pont alá férkőzött (65-74) és vezetőedzőjük kért időt. Visszatérve Horváth értékesítette a kiharcolt büntetőjét, majd Hegedűs és Szücs felváltva szereztek találatot, 68-76-nál pedig ezúttal Tursics Krisztián kérte ki idejét. Kevesebb, mint öt percre a találkozó vége előtt a PINKK vezette a negyedik játékrészt 12-8-ra. Bár az előny továbbra is a fővárosi együttes kezében volt, teljesítményük mégsem nyugtathatta meg őket, hiszen a hazai csapat végig ott volt a sarkukban. Az utolsó percekbe érkezve a 72-81-es állás volt olvasható a kijelzőn, és Mujovic dobhatott két büntetőt. Mind a kettő sikeres találat volt, majd a következő akció során is ő szerzett kosarat, így csapata 6 pontra zárkózott fel a mérkőzés hajrájában (75-81). A hátralévő időben Mujovic megszerezte a 26. pontját, de már ezzel sem tudta átfordítani az állást. A PINKK eddigi legszebb teljesítményét nyújtotta a szezon során, a végsőkig küzdött, végül azonban 6 pontos vereséget szenvedett a Ludovika-FCSM Csata együttesétől (77-83).

Hirdetés