Hirdetés
Magyarország

A Csata vendége lesz az UNI-Győr – MÉLY-ÚT:

:

Fotó: gyorikosar.hu

Hirdetés

A bajnokság 22. fordulójában az UNI-Győr – MÉLY-ÚT a Ludovika-FCSM Csata vendége lesz. Iványi Dalmát, a győriek vezetőedzőjét kérdeztük a felkészülésről és a várakozásairól.

Március 12., szombat
18:00 Ludovika-FCSM Csata – UNI-Győr – MÉLY-ÚT
Budapest, Ludovika Aréna
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Kovács Nimród János, Horváth Csongor Béla (Schäffer Béla Róbert)

A Győr szerdán 64-58-ra maradt alul a DVTK otthonában. Iványi Dalmát arról kérdeztük elsőként, hogy kizárólag a statisztikát figyelve, ha 37%-os mezőnymutatóval 64 ponton tartanak egy riválist, az reális győzelmi esélyeket kínálna.

“Jól összefoglaltad a lényegét. Azért voltam szomorú és bánt ez a vereség, mert nem játszott jól a Diósgyőr. Nagy mértékben ehhez kellettünk mi is. Amit szerettünk volna, hogy ne jöjjenek ritmusba, hogy kemények, agresszívak legyünk, az sokszor megvalósult. Ezért fájó az, hogy megint egy-egy buta hiba miatt vereséget szenvedtünk. Ismét volt olyan periódusunk, amikor támadásban rossz döntéseket hoztunk, siettettünk dolgokat. Kulcspillanatokban a DVTK tudott egy-egy egyéni megoldással előnybe kerülni és tudta menedzselni a meccs végéig ezt az előnyt.” – fogalmazott a visszatekintése alkalmával Iványi Dalma.

“Taktikailag szépen felkészültünk. A védekezésünk kezd egyre jobb lenni, ez a kapott pontokon is meglátszik. Bár egy-egy nagyobb hiba mindig belecsúszik és azt kegyetlenül kihasználják az ellenfelek. 20-25, akár 30 percig összeszedetten, koncentráltan, jó ritmussal játszunk. Utána rendre kicsit magunknak okozzuk a rossz játékot, a vereséget.” – tette hozzá a győriek vezetőedzője.

Fotó: DVTK.hu

A Csata a napokban két győzelmet aratott, vasárnap a PEAC-ot, míg szerdán a TFSE-MTK-t múlta felül.

“Hatványozottan nehéz mérkőzés lesz. Győzelmi kényszerben vagyunk, hogy megtartsuk a jó pozíciónkat. A Csata jó formában van, négy mérkőzést nyertek zsinórban. Kellemetlen ellenfél, teljesen más szerkezetben játszanak, mint például a PEAC, a DVTK vagy akár a Cegléd is. A külső posztos játékosokra építenek és a belső poszton játszó játékosok is sokat jönnek ki. Szélesen játszanak nagyon sok egy-eggyel. Hárompontosokat dobnak. Fel van adva a lecke és úgy érzem, hogy csak maximális teljesítménnyel fogunk tudni nyerni. Koncentráltnak kell lenni, védekezésben és támadásban is agresszívnak. Fontos lesz, hogy ne engedjük őket ritmusba jönni, mert akkor a legveszélyesebbek.” – mondta Iványi Dalma.

Fotó: gyorikosar.hu

Decemberben a Győr 80-72-re múlta felül a Csatát. Azóta változott a fővárosi gárda kerete. Az akkor 16 pontot szerző, magas posztokon bevethető Stasha Carey távozott, jött viszont Japreece Dean, aki tovább erősítette a külső sort.

“Erre is utaltam, hogy teljesen más szerkezetben játszanak. Én még azt is kiemelném, hogy jó formában, jó ritmusban van a Csata. Nagy önbizalommal és felszabadultan léphetnek pályára. A mérkőzés elejétől kezdve nekünk kell irányítani, kontrollálni a játékot. Döntő lesz, hogy mi diktáljuk a ritmust és egy pillanatra se lankadjon a figyelem. Ebben is nagyon jó Csata, hogy ezt kihasználja. Ha hagyjuk, hogy ritmusba jöjjenek, akkor életveszélyesek.” – tette hozzá Iványi Dalma.

Egy ilyen nagy mérkőzés a játékosok karakterét is megmutatja.

“Próbáljuk a lányokat az arany középúton tartani, hogy átérezzék a mérkőzés súlyát, de valamilyen szinten tudjanak felszabadultan játszani. A sport erről szól, az éles ki-ki meccsekről. Ezért dolgozunk, ezért edzünk, hogy ilyenkor helyén legyen a szívünk, az eszünk. Akkor tudjunk a legjobb, legkoncentráltabb teljesítménnyel előrukkolni, amikor a leginkább szükség van rá.” – összegzett Iványi Dalma.

Fotó: gyorikosar.hu

Hirdetés