Hirdetés
Magyarország

A Csatát fogadja a Győr:

:

Fotó: Krizsán Csaba / UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Hirdetés

Szombaton 17 órától az UNI-Győr – MÉLY-ÚT a Ludovika-FCSM Csatát fogadja a bajnokság 11. fordulójában. Iványi Dalmát, a győriek vezetőedzőjét kérdeztük a hétfői Cegléd elleni bajnoki mérkőzésről és a szombati összecsapással kapcsolatos várakozásairól.

December 11., vasárnap
17:00 UNI Győr MÉLY-ÚT Ludovika-FCSM Csata
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Györfy Rúben, Kapusi Gábor (Herczeg Ágoston)

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT 79-70-es sikert aratott a VBW CEKK Cegléd otthonában Albertirsán. A harmadik szakasz végén 63-53-ra még a hazaiak vezettek. Ezt követően érvényesítette fölényét a Győr.

“Pont azt csináltuk, amit nem szabad. Talán egy kicsit fejben alábecsültük az ellenfelet, illetve azt gondoltuk, hogy meglesz ez a meccs, teljesen mindegy, hogy mit csinálunk.” – kezdte visszatekintését Iványi Dalma. “Gyengén védekeztünk, támadásban ritmustalanok voltunk és a Cegléd ezt nagyon szépen kihasználta. Szépen játszott előrefele, bátran, önbizalommal, magabiztosan. Ebből jöttek a könnyű kosaraik. Három negyeden keresztül kicsit “úri kosárlabdát” játszottunk. Szerencsére a negyedik negyedre megértettük, hogy ez másképpen, mint hogy kőkeményen védekezünk, gyorsan, agresszívan támadunk, nem fog menni. Tényleg úgy nézett ki a mérkőzés, hogy ez a 7-8 perc saját ritmus elég volt a győzelem kiharcolásához.”

Arra mindenképpen építhet a Győr, hogy a záró szakaszra sikerült ritmust váltania. Végül 26-7-re hozta az utolsó 10 percet a győri együttes.

“Ez pozitív, hogy sikerült váltani, még időben felébredtünk és megnyerni egy ilyen meccset. Ettől függetlenül nem értettem, hogy miért kellett ennyit várni, miután előre felhívtuk erre a lányok figyelmét. Szerencsénk volt, hogy sikerült kiküzdeni, behúzni a győzelmet. Fontos, hogy azt a mentalitást vigyük tovább, azzal a ritmussal játszunk, ami abban az utolsó 5-6 percben jellemzett minket.” – fogalmazott Iványi Dalma.

Fotó: Krizsán Csaba / UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Szombaton a Ludovika-FCSM Csatát látja vendégül a Győr. Mindkét gárda 6 győzelemmel és 4 vereséggel rendelkezik. A győztes fordul negyedik helyen az alapszakasz felénél.

“Nagyon nagy súlya, jelentősége van ennek a mérkőzésnek mindkét csapat számára. Mi mindenféleképpen győzni szeretnénk. Ez az egyik, amit említettél, hogy az első kör után a négyben lennénk, ami alapvetően a célunk volt. Saját kezünkben lenne akkor úgymond a sorsunk. Illetve amiatt is, amit folyamatosan mondok, hogy azon az úton, amin elindultunk és folyamatosan dolgozunk, győzelemmel legyen megerősítve, hogy jó az, amit csinálunk.” – fogalmazott a győriek vezetőedzője, aki a várakozásait így foglalta össze:

“Kemény, küzdelmes mérkőzésre számítok. Csak akkor van esélyünk, ha 40 percen keresztül azt az arcunkat mutatjuk, ahogy hétfőn befejeztük. Fontos lesz a védekezés. A Csata egy kicsit rendhagyó csapat olyan szempontból, hogy nagy mértékben a külső játékosaira támaszkodik, jól bontanak, jól dobnak kintről. Szépen együtt vannak. A mag jó pár éve együtt játszik. Rutinos játékosok szerepelnek belső poszton. Fontos lesz, hogy egyénileg és csapatilag is megállítsuk ezeket a támadásokat minden szempontból.” – tette hozzá Iványi Dalma.

A győriek számára nagy fegyvertény, hogy a palánk alatt jellemzően fölényt tud kialakítani a hazai riválisai ellen. Hétfőn például Beatrice Mompremier 26 ponttal és 16 lepattanóval vezette győzelemre a csapatát. Erre ezúttal is lehet építeni.

“Kell is építeni, fontos lesz Beatrice használata és úgymond az, hogy ott erőt demonstráljuk. Attól függetlenül, hogy tudjuk: a Csata várhatóan ezt megpróbálja megakadályozni, akár csapdázó, akár besegítő védekezéssel. Fontos lesz, hogy támadásban agresszívak legyünk, gyorsan szeretnénk játszani, de okosan és fegyelmezetten. Sokszor azzal van problémánk, hogy siettetünk dobásokat, nem vagyunk elég fegyelmezettek, nem játszunk elég nagy spacing-gel. Ez is nagyon fontos lesz szombaton, hogy ebben is minimálisat szabad hibázni.” – összegzett Iványi Dalma.

Fotó: Kisfaludi István / VBW CEKK Cegléd

Hirdetés