Hirdetés
Magyarország

A Csatát fogadja a TFSE-MTK:

:

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés

Szerdán 19 órától a Ludovika-FCSM Csatát fogadja a bajnokság 19. fordulójából pótlásra kerülő összecsapáson a TFSE-MTK. A találkozó előtt Magyar Biankával, a TFSE-MTK vezetőedzőjével beszélgettünk a Vasas elleni hosszabbításos összecsapás tapasztalatairól és az előttünk álló mérkőzésre történő felkészülésről.

Március 9., szerda
19:00 TFSE-MTK – Ludovika-FCSM Csata
Budapest, MTK Kosárlabda csarnok
Játékvezetők: Söjtöry Tamás Ferenc, Minár László Balázs, Lengyel Ádám József (Sarkadi-Nagy Ágnes)

A TFSE-MTK hosszabbítást követően 82-74-es vereséget szenvedett szombaton a Vasas Akadémiától. A rendes játékidő utolsó három percébe érkezve még 62-53-ra vezetett a TFSE, de innen fordított a Vasas.

„Nem szabad ebbe most nagyon beleülni, hanem koncentrálni kell tovább, mert szerdán itt van egy újabb fontos feladat.” – kezdte visszatekintését Magyar Bianka. „Tudtuk, hogy mi vár ránk és fel is készültünk. A Vasasnak erős a 3. és a 4. negyede, a félidő utáni első rész a tervek szerint alakult, sikerült megállítanunk a Vasast és 10 pontos előnnyel várhattuk az utolsó etapot, ahol karnyújtásnyira volt a győzelem, de nagy hibát követtünk el az utolsó másodpercekben. Összességében nem volt sok eladott labdánk, úgy gondolom nem is emiatt kaptunk ki. A vereség okát elsősorban abban látom, hogy nem használtuk ki a négy csapatfaultunkat a negyedik negyedben. Még a mérkőzés végén is több tényező a mi oldalunkon állt, az utolsó percben nem volt ellenfelünknek ideje, volt beüthető csapatfaultunk és vezettünk is. A végén nem sikerült beütni és a legnehezebb ziccer fajtából, floater-ből volt eredményes Pusztai Petra. Olyan meccsen kaptunk ki, ami a kezünkben volt.” – hangsúlyozta a TFSE-MTK vezetőedzője, aki Papp Klaudia teljesítményét is méltatta.

„Nagyon sok győztes karaktertípus létezik, de Papp Klaudia személyében olyan embere van a Vasasnak, aki nem csak győztes típus, hanem olyan mentalitása van, hogy az utolsó percekben 7-9 pontos hátránynál is győzni akar. Ugyanezt tapasztaltuk a hosszabbításban, 0/3-mal indította a meccset és a hosszabbításban ugyanarról a helyről bedobott kettő triplát.”

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A szoros csatából több olyan tapasztalatot szerzett a TFSE-MTK, amit a jövőben, akár már a szerdai mérkőzésen hasznosíthat.

„Nagyon tanulságos volt.” – fogalmazott Magyar Bianka. „Saját részemről három dolgot emelnék ki, ahol én hibáztam. Az egyik a cserék, a másik a külső-belső egyensúly és a harmadik, hogy még erőteljesebben kell hangsúlyozni a faultot az utolsó időkérésnél, ha ezt taktikai fegyverként szeretnénk használni.”

Nehezebb lett a rájátszásba vezető út, de még reális esélye van a legjobb nyolcba kerülésre a TFSE-MTK-nak. Ezért is emelte ki lapunknak a csapat vezetőedzője, hogy nem szabad beleülni a szombati vereségbe.

„Úgy edzettünk hétfőn és kedden, hogy nem adjuk fel a rájátszást. Megkönnyítené a helyzetünket a szerdai győzelem, mert akkor nem kellene 10 ponttal nyerni szombaton. Most azonban nem elsősorban ezen gondolkozunk, hanem azon, hogy itt van előttünk ez a két meccs, mindent ki kell tennünk a pályára és ez hajtson minket előre. Akár play-off, akár play-out lesz végül, kiemelten fontos úgy zárni ezt hetet, hogy a szívünket, lelkünket kitettük.” – mondta Magyar Bianka, akinek felvetettük: talán nem is akkora gond, hogy ezúttal van hétközi mérkőzés.

„Én is ezt érzem. Ha megint jönne egy hatnapos edzésblokk, akkor jobban megragadna a fejekben a vereség. Így viszont most játszunk egyet, ami egy új lehetőség. A hétfői edzésen megpróbáltam levenni a lányok válláról a terhet, hogy ne azon erőlködjünk, hogy mindenáron nyerni akarunk, hanem próbáljuk megélni a pillanatot. Átbeszéltük ezeket a dolgokat és mindent megteszünk a győzelemért.”

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A Ludovika-FCSM Csata 11 győzelemmel és 9 vereséggel a tabella 6. helyén áll. Legutóbb az NKA Universitas PEAC együttesét múlta felül.

„Láttuk a PEAC ellen is, hogy a Csata kiváló játékerőt képvisel. Meccsről meccsre bizonyítják ezt. A Csatáról mindig el lehet mondani, hogy jól dobják a triplákat, jól egy-egyeznek. Az a csapat, akik jól olvassák a védelmet, jól találják meg az üres embereket és jó csapatkosárlabdát játszanak. A télen érkezett légiósuk Japreece Dean jó ritmust adott, gyors játékos, aki jól bont, jól passzol és szintén kifejezetten önzetlen.” – jellemezte a riválist Magyar Bianka.

Hogy mi lehet a szerdai találkozó kulcsa?

„Ez a meccs és nyilván majd a szombati is az érzelmekről fog szólni, illetve arról, hogy milyen energiákat tudunk mutatni. Keményen kell védekezni és oroszlánként kell küzdeni.” – mondta Magyar Bianka.

„Mindkét csapat erőltetett menetben van, mi szombaton, ők vasárnap játszottak. A szezon ezen szakaszában már nem hiszem, hogy ez fog dönteni. Sokkal inkább az, hogy agresszívan kell védekezni és előre tudjunk lépni azokban a hibákban, amit a szombati mérkőzés kapcsán kiemeltem. Meg kell próbálni kiharcolni a rájátszásba kerülést, szó sincs arról, hogy feladtuk volna.” – összegzett a TFSE-MTK vezetőedzője.

1 HÉT = 3 HAZAI RANGADÓ // TFSE-MTK vs VASAS | CSATA | BEAC

1 hét alatt 3 kulcsfontosságú mérkőzést játszik a TFSE-MTK, ráadásul mindegyiket hazai környezetben!

Ezeken a meccseken múlik, hogy ott lesz-e a rájátszásban a csapat. A következő találkozók alatt még bőven változhat a tabella, hiszen alig van különbség a csapatok között. Ha úgy tetszik, század százalék vagy 1-1 pont a differencia dönthet, akár előrébb álló vagy a TFSE-MTK mögött lévő ellenfelekről van szó.

A klub bátorít minden kedves szurkolót, barátot és családtagot, hogy a helyszínről támogassák, bíztassák a csapatot, mivel ezúttal minden eddiginél nagyobb támogatásra van szükség!

A mérkőzések hangulatát továbbra is aktívan támogatja a Jaromír 68 Cseh Sörbisztró, így lehetőség nyílik a legfinomabb sörök fogyasztására, díjmentesen.

RÉSZLETEK ITT

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés