Hirdetés
Európa

A cseh válogatott edzésbe állt:

:

Hirdetés

A biztonsági intézkedések maximális betartása mellett Prágában Stefan Svitek irányításával megkezdte a munkát a cseh válogatott.

A 2021-es Európa-bajnokság selejtezője kiválóan indult a cseh válogatott számára. Novemberben előbb 62-52-re nyertek Olaszországban, majd hazai pályán Romániát is legyőzték. Igencsak kedvező helyzetbe került Stefan Svitek együttese. Ezen sikerekhez képest azonban több változás is történt a keretben.

Lapunkban is beszámoltunk a korábban Győrben megforduló Kamila Stepanova visszavonulásáról. Felépült azonban Alena Hanušová, visszatért Kateřina Elhotová és újra bevethető a klubszinten Gironába visszatérő Julia Reisingerová.

Fotó: CBF.cz

Már a világjárvány előtt kialakított eredeti tervek szerint is lett volna összetartása a cseh válogatottnak.

Mindig is a nyári válogatott programot tartottam a legfontosabbnak a csapat és a játékosok fejlődése szempontjából. A nyáron lehet elvégezni azt a munkát, amire a klubszezonban nincs lehetőség.

– tette hozzá Stefan Svitek.

Az edzésmunka mellett a cseh felnőtt válogatott megmérkőzik majd az U20-as válogatottal. Nemzetközi mérkőzésekre nincs mód és a szezonkezdet is távoli még. Ettől függetlenül Stefan Svitek szerint szeretnék a legtöbbet kihozni az összetartásból. A játékosok a kihagyás ellenére megítélése szerint jó formában vannak.

Fotó: CBF.cz

A cseh válogatott kerete: Tereza Vyoralová (USK Praha), Sarah Beránková (KP Brno), Eliška Mircová (Slavia Praha), Kateřina Elhotová, Simona Sklenářová, Veronika Voráčková, Veronika Šípová (všechny USK Praha), Beáta Adamcová, Kateřina Galíčková (obě Žabiny Brno), Kristýna Brabencová (USF/NCAA), Adéla Válková (Weatherford College/NJCAA), Alena Hanušová (USK Praha), Barbora Holubová (Slavia Praha), Julia Reisingerová (Valencie/Šp.), Anežka Kopecká (Žabiny Brno)

Galéria

Hirdetés