Hirdetés
Európa

A csökkenő bevételek ellenére bizakodóak Prágában:

:

Hirdetés

Az USK Praha kiemelkedő szezont futott. Minden statisztikai mutatóban közvetlenül a Jekatyerinburg mögött álltak. Brionna Jones és Alyssa Thomas játékát figyelve pedig két kiemelkedő egyéni teljesítményt is láthattunk. A prágai klub a háttérben már a 2020-as Final4 rendezés előkészítését is megkezdte télen, amikor a világjárvány mindent felülírt.

A prágaiak is azzal küzdenek, mint a sportélet gyakorlatilag minden szereplője. Egész egyszerűen nem tudták a szponzoraik felé a szerződésben vállalt megjelenéseket teljesíteni.

Ez komoly probléma. A szponzorok azt mondták a szezon megszakításakor, hogy nem vagy csak részben teljesítettük, amit vállaltunk a szerződésben. Ennek megfelelően az innen érkező bevételeink is csökkentek. Teljesen át kellett alakítanunk a terveket. Más, ha március 11-én ér véget a szezon, mint ha a tervezett április 30-án. A bevételek ilyenkor természetesen csökkenni fognak.

fogalmazott a blesk.cz lapnak Marek Kucera klubigazgató, aki összességében mégis bizakodó.

Hosszú távú szerződésink vannak és jó a kapcsolatunk a támogatóinkkal. Minden azon múlik, hogy a partnereinket mennyire érinti érzékenyen a járványhelyzet és tudják-e teljesíteni a szerződésben foglalt hozzájárulást.

– tette hozzá a sportvezető, hangsúlyozva, hogy a csapatépítési elveiken nem fognak változtatni.

Régóta követjük azt a gyakorlatot, hogy a lehető leghamarabb véglegesítjük a következő évi keretet. Akkor, amikor még van választék a játékosokból. Ez most sincs másként. Természetesen most kicsit nehezebb, hiszen látni kell, hogy mennyire leszünk biztonságban anyagilag, de én hiszem, hogy a helyzet rendeződni fog szépen lassan és a szokott rendben készülhetünk az új évadra.

Nem titkolt cél volt Prágában már az alapszakasz utolsó heteiben, hogy a Final4 rendezést – ha bejutnak – szeretnék megszerezni. “Ez egy nagyon izgalmas elképzelés volt. Ha szerződéseket nem is írtunk alá, de valóban komoly lépéseket tettünk a rendezés felé. Például szállodai szobák előzetes foglalásával.” – erősítette meg a híreket Marek Kucera klubigazgató, aki a jövő évi keret kapcsán nevekről nem akart beszélni. Több európai lapban megjelentek hírek a szerződések meghosszabbításáról és a maradó játékosokról, de hivatalos bejelenteni való még nincs a cseheknél.

Szeretnék együtt tartani a csapatot. Mindenkivel felvettük a kapcsolatot a keretből. Van, aki nyitott a folytatásra, volt, aki jelezte, hogy nem. Bejelenteni még senkit nem tudok.

Hirdetés