Hirdetés
Magyarország

A csoportelsőségért játszik a DVTK:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától az Európa Kupa csoportkörének 6., utolsó fordulójában a DVTK vendége az Orman Genclik lesz. A tét nem kisebb, mint az F-csoport első helye.

Az F-csoportban öt fordulót követően az Orman Genclik 4 győzelemmel és 1 vereséggel rendelkezik, míg a DVTK 3/2-es mutatóval várja a játéknapot. Az ankarai mérkőzést a törökök 81-73-ra nyerték október 27-én. Ennél nagyobb arányú miskolci siker esetén a DVTK lenne az első. A csoportban elfoglalt pozíciónál azonban fontosabb, hogy milyen mutatóval érkezik a rájátszásba Völgyi Péter együttese. A 32 továbbjutót egy összesített táblázaton rangsorolják és az alapján alakulnak a rájátszás párok (1. – 32., 2. – 31. és így tovább). Bármilyen arányú győzelem olyan pozícióba helyezné a DVTK-t, hogy a play-off első körében egy legyőzhető ellenfelet kapna.

A két csapat októberi meccsén sokáig benne volt a levegőben a bravúr esélye. A BEAC-tól elszenvedett veresége után szépen rendezte sorait a DVTK. Még az utolsó négy percbe érve is vezetett és a hajrában fordítottak a törökök.  Cheridene Green 24 és Kiss Angelika 20 pontját kell kiemelni. Az Orman 81-73-as sikere alkalmával hazai oldalon Teaira McCowan szállított egy 21 pont, 17 lepattanós dupla-duplát. McCowan a teljesítmény-index átlagot tekintve a teljes Európa Kupa mezőny legjobbja jelenleg is. Ha választanának ilyet a FIBA-sorozatokban, akkor minden bizonnyal az alapszakasz MVP-je lenne.

Fotó: FIBA.Basketball

Nyilván nem csak Teaira McCowan-ből áll az Orman kerete. Danielle Robinson elképesztő rutint hoz a csapatukba. A francia Soana Lucet a 3×3-as válogatottból lehet ismerős (a grazi olimpiai selejtezőn erősítette hazája válogatottját). A török magból pedig a válogatottban is húzóember Sevgi Uzon a legeredményesebb. A magyar szurkolók múlt héten Budapesten a Csata ellen már testközelből is láthatták, hogy az Európa Kupa szintjén egy erős, jó szerkezetű gárda ez. Akár a tavaszt is megélhetik nemzetközi porondon. Bár nyilván csak a keleti csapatok ellen figyelhettük őket eddig, hogy például francia vagy spanyol gárdák ellen ez mire elég, az megint óriási kérdés.

A DVTK vasárnap 70-69-es vereséget szenvedett Szekszárdon. Egyik oldalról óriási lehetőséget szalasztott el a csapat, a másik oldalról nézve joggal beszélt elismerően Völgyi Péter a játékosairól. Keyona Hayes, Kányási Veronika és Medgyessy Dóra nélkül alakítottak ki ilyen eredményt. Ráadásul úgy, hogy előtte a Nika Syktyvkar otthonában léptek pályára és álltak közel szintén a bravúrhoz. Úgy szenvedett 82-68-as vereséget a DVTK, hogy 13 ponttal is vezettek Oroszországban. Szekszárdon Leslie Vorpahl 16, Aho Nina és Bernáth Réka 15-15 pontot szerzett. Ezúttal belső posztokról érkezett kevesebb. Ahogy a játékhét előtt állandó szakértőnk Károlyi Andrea is elmondta lapunknak, az eredményes szerepléshez ezt a kettőt kell arányba hozni Miskolcon.

A szerdai edzés előtt Völgyi Péter, vezetőedző így foglalta össze várakozásait:

Rendkívül kemény héten vagyunk túl, a 36 órányi utazást megérezte a csapat. A betegségek és sérülések miatt lecsökkent a rotációs lehetőségünk, ez a harciasságunkat nem befolyásolta, sajnos az esélyeinket annál inkább. Voltak nagyon biztató periódusaink, Szekszárdon győzelmi esélyünk, többször is sikerült visszakapaszkodni nagyobb hátrányból, de sajnos a bravúr elmaradt. Nem vagyunk könnyű helyzetben, nagyon feszített a tempó, minden segítségre szükségünk van, de hazai pályán szurkolóinktól kapott plusz energiával kiharcolhatjuk a győzelmet. A szerda esti edzésre fog kiderülni, hogy kire számíthatok az Ormanspor ellen. A tét a csoportelsőség és a kedvezőbb sorsolás kiharcolása a decemberi folytatásra.

– mondta a DVTK szakvezetője.

Azóta az is hivatalossá vált, hogy Völgyi Péter a szezon végéig ellátja a vezetőedzői teendőket.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés