Hirdetés
Magyarország

A csütörtöki nap is mozgalmasan telt a soproni küldöttség részére:

:

Hirdetés

Pénteken kezdetét veszi a 2021-es női kosárlabda Euroliga Final4. A soproni küldöttség csütörtöki napjáról a klub honlapját Pados Noel tudósította a helyszínről.

A csütörtöki nap is mozgalmasan telt küldöttségünk részére. A délelőttöt egy vidám csapatfotózással töltötték lányaink és szakmai stábunk. Utóbbiak arcán már egyértelműen érződött, hogy gondolataik a közelgő csata körül forognak, de a közös kép erejéig ők is ki tudtak kapcsolni pár percre. A lányok láthatóan élvezték a felszabadult zenés fotózás minden percét, de a déli edzésen már ők is a fő feladatukra koncentráltak.

A délutáni csendespihenő és az esti edzés között nem maradhat el a videózás sem, melyek megerősítik mindazt a soron következő ellenfelünkről, amiket láthatóan már az edzésen is fejből tudnak a lányok. Felkészültek, ahogy a szakvezetők is!

Fotó: Sopron Basket

Még itthon, az elutazás előtt kérdeztük Gáspár Dávid, vezetőedzővel készült:

A spanyolok szakvezetője, Roberto Iniguez is készséggel állt a Sopron Basket honlapjának rendelkezésére egy rövid beszélgetés erejéig.

– Ismert, hogy rendkívül sokat dolgozol, de a tavalyi szezon második felében pihenőre mentél. Hogy használtad ki ezt az időszakot? Egy szemedet a kosárlabdán tartottad, a másikat pedig az energia cellák feltöltésére?

– Karácsony után döntöttem úgy, hogy befejezem a munkát a Dinamo Kurszkkal, miután nem egyeztek az elképzeléseink. Utána a szeretteimre koncentráltam, a fiammal és a családommal töltöttem az időm. Aztán amikor a Salamanca megkeresett, és eldőlt, hogy náluk folytatom, akkor nekiálltam a tervezésnek, a csapat keretének, szerkezetének a kialakításához, a járvány sújtotta helyzet által megnehezített gazdasági lehetőségek szerint.

– Spanyolként, spanyol csapattal dolgozni többet jelent neked, vagy a hely nem számít, csak a munka amit el akarsz ott végezni?

– Gironában és Valenciában is dolgoztam korábban, de Salamancába mindig csak ellenfélként érkeztem, ahol lenyűgözött a klubot körülvevő hangulat, a fantasztikus szurkolók. A járvány miatt szerettem volna minél közelebb maradni a családomhoz, a fiamhoz, édesanyámhoz, így emiatt is ideális választásnak tűnt Salamanca. A munka itt sem különbözik, a lényeg, hogy a legtöbbet kihozd az adott csapatból. Fel kell mérned precízen a lehetőségeidet, és meg kell találnod ahhoz a legjobban illeszkedő játékot.

– Erős csapatot építettél, mely eddig megállíthatatlan az Euroligában. Mi a siker kulcsa? Megtalálni a rendszeredhez passzoló játékosokat, vagy egyszerűen olyan sokat dolgozni, amennyit csak lehet?

– Igen, a legfontosabb a befektetett munka, de nem mindegy, azt hogyan végzed el! Önmagában a mennyiség nem jelent semmit, a sok meló mellett okosan is kell dolgoznod. Nagyon fontos a csapat kémia is, mely nagyon jó az idén. A spanyol liga második, az Euroliga legfiatalabba csapatával jutottunk el oda, ahol most vagyunk, mely hihetetlen. Nem számítottunk erre, még akkor sem, ha természetesen nagy ambícióval álltunk hozzá a munkához, vágtunk neki a szezonnak.

– Az elődöntőben a korábbi csapatod következik, a Sopron Basket, mellyel korábban kétszer is bejutották a FINAL4-ba? Különleges pillanat lesz számodra a Final4-ban megmérkőzni a Sopronnal?

– Egészen különleges, fantasztikus pillanat lesz! Ellenfélként találkozni azokkal, akikkel együtt dolgoztunk, akiket a munkám során megszerettem. Egy meccs, két remek fél küzdelmével. A Sopronnak kiváló csapata van, és nagyon boldog vagyok, amikor azt látom, hogy korábbi csapataimnál folytatódik a remek munka. Ahogy a Sopron bejutott a Final4-a, ahogy a Valencia megnyerte az Európa Kupát. Jó érzés a tudat, hogy részese lehettem ezeknél a kluboknál a fejlődésnek. Természetesen most megküzdünk egymással, de amikor nem egymás ellen állunk fel, a legjobbakat kívánom nekik!

– Hogy látod az idei Sopron Basket csapatát, és mit vársz az elődöntőtől?

– Nem vitás, hogy a Sopron egy kiváló együttes, mely a mérkőzés esélyese. Több rutinos játékossal rendelkeznek, akik már részesei lehettek Final4-nak, voltak, akik kétszer velem, és ismerik egy ilyen esemény lélektanát, tudják, hogy kell egy FINAL4 elődöntőben játszani. Hihetetlen munkát végeztek az új edzői stábbal. Gáspár Dáviddal az élen kiváló munkát végez a szakmai stáb, melynek egy olyan koponya is része, mint Stevan Karadzic, aki biztos, hogy rengeteget tud a tapasztalatával segíteni a stábnak, a játékosoknak. Olyan fantasztikus játékosok alkotják a keretüket, mint Jeca, Gabby Williams, Megan Walker, és a legfontosabb személy, Zsófi. Számomra ő az egyik legjobb játékos, akivel együtt dolgozhattam, a férfi és női vonalat együttvéve. Zsófinak mindig helye lesz a szívemben, egészen különleges játékos, akiről csak a legjobbakat tudom elmondani! Csapatként igen kiegyensúlyozottak, és kontroll alatt tartják a játékot! Mindig tudják, mikor kell futni, mikor kell agresszívan védekezni, és nagy tapasztalattal rendelkeznek. 40 percen keresztül tudják tartani a színvonalat. Nálunk sok a fiatal játékos, akik közül csak Silvia Dominguez tudja, milyen egy FINAL4-ban pályára lépni, a többieknek ez lesz az első ilyen élményük, tapasztalatuk. Igyekszünk a ránk jellemző játékot nyújtani, és versenyben lenni a győzelemért. Ez a csapat mindenkivel fel akarja venni a versenyt, így lesz ez most is. Érdekes csatára számítok!

Az lesz, bizony! Szurkoljon mindenki otthon a képernyők előtt!

 

 

Hirdetés