Hirdetés
Magyarország

A csütörtökön elvégzett PCR-teszt minden játékosnak és stábtagnak negatív a Győrnél:

:

Hirdetés

Vasárnap 17 órakor az UNI Győr MÉLY-ÚT az egyetemi csarnokban a TFSE-MTK-t fogadja.A találkozó rendezésével kapcsolatban a klub már korábban közleményt adott ki, milyen szigorítások várhatók a beléptetéskor és a lelátón.

A győri klub honlapja ezúttal arról adott tájékoztatást, hogy a csütörtökön elvégzett PCR-teszt minden játékosnak és stábtagnak negatív lett, így elvileg nem kell kihagynia senkinek sem a nyitófordulót.

Fűzy András elnök az alábbiak szerint nyilatkozott a klub honlapján:

Korábban már megfogalmaztam, hogy a jelen helyzet tulajdonképpen utazás az ismeretlenbe. Napról napra, időnként óráról órára változik a helyzet. Ami viszont még szerencsére nem módosult, jöhetnek nézők a mérkőzésekre, aminek természetesen nagyon örülünk. Hogy ez meddig lesz így, azt most nehéz megmondani, az országos szövetség folyamatosan figyeli az operatív törzs döntéseit, és az alapján hozhat döntést az esetleges változásokról.

Fűzy András elmondta: három színkódot használ az MKOSZ, mely az adott meccsnapra vonatkozó szabályokat határozza meg.

„A zöld a legszabadabb, az általunk is kiadott korlátozásokkal együtt. A sárga jelzés újabb szigorításokat jelent, a piros viszont teljes zárt. Bízunk benne, ide nem jutunk el” – folytatta az elnök, aki azt is hozzátette: a klub elsők között hozott szigorú szabályokat saját játékosai és munkatársai számára.

Van egy járványügyi felelős a csapat mellett, az ő dolga többek között a testhőmérséklet-mérés minden edzés előtt. Az intézkedésekről, eseményekről jegyzőkönyv készül. Amennyire örömteli, hogy sok a fiatal játékosunk, most annyira fejtörést is okoz, hiszen nekik az egyetemi, középiskolai tanulmányok miatt jóval magasabb a kontaktszámuk, éppen ezért még óvatosabbnak kell lennünk.

– tette hozzá Fűzy András, aki arról is beszélt, mikor halaszthat mérkőzést egy csapat: „Ha a keret tizenkét megnevezett játékosából öt kiesik karantén vagy pozitív teszt miatt, akkor játszható le később egy találkozó, minden más esetben le kell játszani.”

“A tesztelést és a korábban bevezetett szigorú szabályok betartását klubunk addig fentartja, amíg ez a pandémiás időszak tart. A jövőben osztott munkarendben dolgozunk az irodában is, mely a megelőzést szolgálja, illetve csökkenti a kontaktszámokat. Nagyon remélem, hogy mielőbb helyreáll az élet a világban, de addig is vigyázzunk egymásra, hogy ne kelljen zárt kapuk mögött játszani, vagy ami még rosszabb, akár az egész bajnokságot leállítani. Viszont a mostani helyzetben kérjük szurkolóink türelmét és megértését” – mondta végezetül Fűzy András

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés