Hirdetés
Archivum

A Dandenong Rangers lett Ausztrália bajnoka:

:

Hirdetés

Vasárnap hajnalban rendezték az ausztrál nõi kosárlabda bajnokság, a WNBL nagydöntõjét. A fináléban a 22 pontos Kathleen Macleod által repített Dandenong Rangers 94-70 arányban verte a Bulleen Boomers alakulatát.

Elõvételben az összes jegy elkelt a melbourne-i State Netball Hockey Centre-ben rendezett fináléra, ami nem csoda, hiszen a nagydöntõt 25 év után újra a város két prominens csapata a Dandenong Rangers és a Bulleen Boomers vívta.

A lelkes publikum egyoldalú csatát láthatott. A Boomers 11-4-gyel kezdett, de erre a Rangers egy 12-0-s futással válaszolt és innentõl kezdve végig kézben tartották az irányítást. A második szakaszban már a 14 pontot is elérte a különbség a két alakulat között.
 

A szünetre 41-33-ra felzárkózott a Boomers, sõt a harmadik negyed elsõ perceiben az ausztrál centertehetség Liz Cambage gyorsan 8 pontot szerzett, így a különbség 4 egységre olvadt. Ennél közelebb azonban nem került a Bulleen. A harmadik etap végére 18 pontra hízott a differencia. A negyedik szakaszban azt is elbírta a Dandenong Rangers, hogy az egyik legjobbjuknak Jenna O’Hea-nek kiment a bokája, végül így is 94-70 arányban nyerték a nagydöntõt.

A finálé legértékesebb játékosa (MVP) a Dandenong Rangers Sopronban is megforduló irányítója a 22 pontos Kathleen Macleod volt. A Bulleen Boomers alakulatából Liz Cambage emelkedett ki 22 pontjával és 14 lepattanójával.

Eredmény
Bulleen Boomers – Dandenong Rangers 70-94 (15-23, 18-18, 24-30, 13-23)

Hirdetés