Hirdetés
Magyarország

A decemberi ‘Hónap játékosa’ címet Rátkai Eszter kapta meg a Rátgéber Akadémián:

:

Fotó: ratgeberakademia.hu

Hirdetés

A Rátgéber Kosárlabda Akadémián decemberben, leány vonalon Rátkai Eszter érdemelte ki „A hónap játékosa” címet. Tőle abszolút megszokott, hogy egész hónapban példaértékű edzésmunkát végzett, fiatal kora ellenére elhivatott, nem mellesleg sokra hivatott tehetség. Decemberben nem csak a kadett és a junior bajnokság mérkőzésein remekelt, az U16-os válogatottban is kiváló teljesítményt nyújtott.

Ahogy az a klub hivatalos honlapján is olvasható, az edzők olyan játékosról álmodnak, mint Rátkai Eszter. Nincs olyan feladat, amit ne végezne el örömmel és teljes erőbedobással, mert tisztában van vele, hogy a munka az ő javát szolgálja – minden egyes edzéssel több és több lesz. Nem csoda, hogy folyamatosan fejlődik, ami egyrészt visszaköszönt a kadett és junior bajnokikon, melyeken rendre húzóembernek bizonyult. Emellett az U16-os válogatottban is remek teljesítményt nyújtott – a Lengyelországban megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén első helyen végzett a csapattal, ráadásul megkapta a torna legértékesebb játékosának (MVP) járó díját is.

“Nagyon élveztem a decembert, mert sok lehetőséget kaptam, nagyon sokat voltam a pályán. Jó érzés volt tapasztalni, hogy nem csak a kadetteknél, de a junioroknál is fontos szerep jutott nekem. A válogatottbeli szereplésre pedig természetesen nagyon jó szívvel gondolok vissza, az MVP-díj csodálatos visszajelzés volt számomra a fejlődésemet illetően. Remek élmény volt a lengyelországi ORV, amelyen még jobban összeszokott a csapat, ráadásul érezhető volt, hogy sikerült javítanunk a korábbi hibáinkat, ennek köszönhetjük, hogy az első helyen végeztünk.

Sokat léptem előre, de biztos vagyok benne, hogy még fogok és akarok is fejlődni, amihez itt minden adott! A védekezésemen van még mit csiszolni, sokat dolgozunk rajta, hogy jobb legyen. A kondim már sokkal jobb, mint korábban volt, nőtt az izomtömegem, több erőm van, és jóval többet tudok futni.” – fogalmazott Rátkai Eszter, aki tavaly nyáron érkezett a Rátgéber Kosárlabda Akadémiára.

Fotó: FIBA.Basketball

A junioroknál Szentpáli Gergő a fiatal tehetség vezetőedzője, akinek egyetlen rossz szava sincs Eszterrel kapcsolatban. Véleménye szerint nagyon szép és kiegyenlített teljesítményt nyújtott decemberben.

“Játéka kiemelkedett a kadett, illetve a junior bajnokságban egyaránt, nem mellesleg a két ünnep között az U16-os válogatottal részt vett a Lengyelországban megrendezett ORV-n, amelyen a legértékesebb játékosnak járó különdíjat is bezsebelte a tornagyőzelem mellett. Edzésmunkája példaértékű, játékintelligenciája nemzetközi szinten is kiemelkedő, ezzel az alázattal és elhivatottsággal kell tovább dolgoznia.” – beszélt játékosáról Szentpáli Gergő, akiről az Akadémia szakmai igazgatóhelyettese Hartung Anita is nyilatkozott.

“Fiatal kora ellenére nagyon elhivatott, tisztában van a céljaival. Véleményem szerint, ha továbbra is kitartóan edz és készül, akkor olyan játékos válhat belőle, aki miatt a nézők szezonbérletet vesznek majd a felnőtt női csapatunk mérkőzéseire. Eszti magas játékintelligenciával rendelkezik, kifinomult technikája van, jól lát a pályán, és szinte a pálya minden területéről képes pontot dobni. Amiben fejlődnie kell, az a professzionális kosárlabdához szükséges fizikai erőnlét. Gratulálok neki a díjhoz, teljesen megérdemelt.”

Forrás: ratgeberakadamia.hu

Fotó: ratgeberakademia.hu

 

Hirdetés