Hirdetés
Európa

A Dinamo Kurszk nyerte az Orosz Kupát:

:

Hirdetés

Vasárnap került sor Kurszkban az Orosz Kupa döntőjére. A házigazda Dinamo Kurszk 84-71-re legyőzte az UMMC Jekatyerinburgot és ezzel elhódította a trófeát.

Az Orosz Kupában csak az orosz státuszú (hazai vagy honosított játékosok) léphetnek pályára. Emellett felvezetésül még ki kell emelni, hogy Roberto Iniguez távozott a Dinamo Kurszktól. A döntőben a kurszkiak farm csapatának vezetőedzője Momir Tasic irányította az együttest. A címvédő Jekatyerinburg kezdte jobban a finálét és az első negyedben már 9 ponttal is vezettek. A 25-18-ról induló második szakaszban 41-31-nél 10 egységgel járt előrébb a Jekatyerinburg, melynek keretében már 20 perc után 19 pontnál járt Maria Vadeeva. A félidőig azonban 43-38-ra visszajött a Kurszk.

A harmadik negyedben 51-49-nél egyszer már látótávolságba értek a kurszkiak, de erre még 7-0-val válaszolt a Jekatyerinburg. Összességében azonban egyre inkább kurszki fölény rajzolódott ki. Már a harmadik negyed végéig 10-0-s szériát mutattak be, amivel 59-58-nál átvették a vezetést. A negyedik etap elején pedig egy újabb 11-0-s sorozatot láthattunk a már-már extázisban játszó hazaiaktól. Ez összességében 21-0 volt, ami el is döntötte a finálét. Az utolsó percekben magabiztos játékkal zárta le a finálét a Kurszk, melynek hazai magja ezen a napon igencsak kitett magáért és a viharos ősz után szép trófeát nyert. Epiphanny Prince 21 ponttal lett a legeredményesebb a győztes gárdában.

Eredmény

Dinamo Kurszk – UMMC Jekatyerinburg 84-71 (18-25, 20-18, 21-15, 25-13)

Fotó: russiabasket.ru

Hirdetés