Hirdetés
Archivum

A Dinamo Kurszk Orenburgban nyert rangadót:

:

Hirdetés

A hétvégén öt mérkõzéssel folytatódtak az orosz élvonal küzdelmei. A Dinamo Kurszk Euroligás rangadót nyert Orenburgban. Összefoglaló.

A Dinamo Kurszk 86-70-es sikerült ünnepelhetett a Nagyezsda Orenburg otthonában. Immár Tina Charles is bemutatkozott a kurszki együttesben, így Lucas Mondelo legerõsebb összeállításában küldhette pályára csapatát. Bár jelen pillanatban a két orosz élcsapat nincs egy súlycsoportban, de az Orenburg sokáig szépen tartotta magát. A 44-40-es félidõt követõen a harmadik negyed hajrájában 57-50 után növelte 10 egység fölé a differenciát a Kurszk. A záró szakaszban pedig már egyértelmûen fölényben játszottak.

Tina Charles dupla-duplával debütált a kurszki együttesben. Közel 31 perc alatt 18 pontot és 12 lepattanót ért el. A rangadó azonban nem róla, hanem Breanna Stewart remeklésérõl szólt, aki ezúttal 25 pontot és 9 lepattanót jegyzett. A teljesítményének értékét növeli, hogy ebbõl 17 pontot a még szoros és kiegyenlített elsõ félidõben ért el. Ráadásul a teljes meccset nézve a duplákat tekintve a 11 kísérletébõl 9 sikeresnek bizonyult. Ennyire domináns európai bemutatkozást még nem láthattunk tengerentúli világklasszistól.

A címvédõ UMMC Jekatyerinburg 96-64-re kiütötte az Inventa Kurszkot. A szoros elsõ negyed után, amikor mindössze 24-20-re vezetett a Jekatyerinburg a kurszki fiatalok ellen, a 30-7-es a második etap eldöntötte a gyõztes kilétét. A 15 pontos Alba Torrens lett a Jekatyerinburg legeredményesebbje, de ki kell emelni a 13 egységig jutó Emma Meesseman teljesítményét is.

Eredmények
Dinamo Novoszibirszk – Szpartak Moszkva 46-69
Nagyezsda Orenburg – Dinamo Kurszk 70-86
Szpartak Noginszk – Enisey Krasznojarszk 52-68
Dinamo Moszkva – MBA Moszkva 63-88
UMMC Jekatyerinburg – Inventa Kurszk 96-64

Tabella

Hirdetés